Erektil Disfonksiyon Tedavisi İlaçları Ve Mutluluk Çubuğu

Sertleşme bozukluğu erkeklerde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerde sertleşme cinsel ilişkinin sonuna kadar devam edemez, oluşan sertlik yeterli olmaz ya da hiç sertleşme gerçekleşmez. Bu durum hastanın sağlıklı bir cinsel hayatın olmasını engeller. Aynı zamanda yaşanan problem psikolojik sıkıntılara sebep olarak erkeği depresyona iter. Bu nedenle utanıp çekinmeden en kısa sürede gereken tıbbi yardımı almak çok önemli bir noktadır.

 İlaç Tedavisi

 Erektil disfonksiyon da denen sertleşme bozukluğunda ilk başvurulan yol ilaç tedavisidir. erektil disfonksiyon tedavisi ilaçları olarak Fosfodiesteraz-5 inhibitörleri adını alan ereksiyon hapları kullanılır. Bunlar Vardenafil, Sildenafil, Tadalafil ticari isimli oral yolla alınan ilaçlardır. Bu ilaçlar penisteki damarları genişletir ve kan akışını hızlandırır.

 Cinsel aktiviteden yaklaşık 30 dakika ya da 1 saat önce alınmalıdırlar. İlaçların yüzde kızarma, baş ağrısı, ateş basması gibi yan etkileri bulunmaktadır. Erkeklerin yarısından fazlasında bu ilaçların olumlu sonuç verdiği görülmüştür. Ancak bu ilaçların etkili olabilmesi için sinirlerin ve damarların sağlam olması gerekir. Doku bütünlüğünde bir hasar oluşmuşsa ilaçlar etkili olmayabilir. Aynı zamanda hastanın sürekli kullandığı ilaçlar varsa bunu mutlaka doktoruna bildirmelidir.

 Sertleşme Bozukluğu Tedavisinde Diğer Yöntemler

 Sertleşme bozukluğunda problemin nedeninin iyi anlaşılması için değerlendirmenin çok iyi yapılması gerekir. Sorun psikolojik nedenliyse hastanın konuşma terapisi ya da psikoterapi alması sağlanmalıdır. Bunun dışında ilaç tedavisinin işe yaramadığı durumlarda enjeksiyon yöntemiyle penise doğrudan ilaç verilir. Bu enjeksiyon bir tane ilaçla da olabilir, birkaç ilacın birleşimiyle de yapılabilir.

 Oral ilaçlara olumlu yanıt vermeyen erkeklerin yarısından fazlası enjeksiyon yoluyla çözüme ulaşmıştır. Vakum cihazlarında ise bir boruda pompa yardımıyla negatif basınç oluşturulur. Bu negatif basınç penisin hacmini genişletir ve kan akımını artırır. Ayrıca penise uygulanan şok dalga tedavisinin de kesin bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte olumlu sonuç verdiği söylenmektedir.

 Bu tedavi yöntemlerinin denenip çözüm alınamadığı durumlarda penil protez ameliyatı yapılır. Halk arasında mutluluk çubuğu olarak da bilinen penil protezler kalıcı çözüm yoludur. Ameliyatta penisteki süngerimsi doku sert ya da şişirilebilen silindirle değiştirilir. Ameliyat yaklaşık olarak 1 saat sürer. Protez dışardan hiçbir şekilde belli olmadığı için hastanın günlük yaşantısını da etkilemez. Tek parçalı, iki parçalı ve üç parçalı şişirilebilir olmak üzere üç çeşidi vardır. Hasta doktoruyla konuşup kendisi için en uygun olanını seçmelidir.

 Tek parçalı penil protez en ekonomik olan seçenektir. Ancak sürekli ereksiyon halinde olduğu için hastanın konforunun kaybına sebep olur. 2 parçalı kısmi şişirilebilir protezler karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle çok tercih edilmezler. Ereksiyon ve indirme tam olarak gerçekleşmez. 3 parçalı şişirilebilir protezler ise hastaların en memnun kaldığı çeşittir. Çünkü doğala en yakın görünüme sahiptir. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com adresini ziyaret ederek, tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.