Erkeklerde sertleşme sorunu

Erektil disfonksiyon olarak da bilinen erektil disfonksiyon, cinsel ilişki için yeterli sertliğe ulaşamama veya bunu sürdürememe durumudur. Erektil disfonksiyon erkeklerde sık görülen bir sorundur. Penis ereksiyon sorunları yaşla birlikte artar. Cinsel Eğitim Araştırma ve Tedavi Derneği'ne (CETAD) göre, 40 yaşın üzerindeki her iki erkekten biri sertleşme sorunu yaşıyor. Bu yazıda erektil disfonksiyonun nedenlerinin yanı sıra tanı ve tedavi gibi diğer konular da tartışılmaktadır.

Erektil disfonksiyon olarak da bilinen erektil disfonksiyon, cinsel ilişkiye uygun ereksiyonun sağlanamaması ve sürdürülmemesi olarak tanımlanır. Ara sıra ereksiyon sorunları yaşamak  endişe kaynağı değildir. Ayrıca sertleşme sorunları devam ederse ve cinsel yaşamınızı etkiliyorsa strese, güven kaybına ve ilişki sorunlarına yol açabilir. Erkeklerde erektil disfonksiyon, kalp sağlığı veya diyabet gibi tedavi edilmesi gereken altta yatan bir sağlık durumunun işareti olabilir.

Sertleşme sorununuz varsa veya bundan endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Bazen altta yatan bir durumu tedavi etmek ereksiyon probleminden kurtulmak için yeterlidir. Diğer durumlarda, farklı tedavilere ihtiyaç duyulabilir.

Doktorunuz sertleşme sorunlarınız hakkında danışabileceğiniz bir doktordur. Doktorunuz gerekli görürse sizi bir uzmana yönlendirecektir. Aşağıdaki durumlarda bir doktora danışabilirsiniz

Erkek cinsel işlevi; Beyni, hormonları, duyguları, sinirleri, kasları ve kan damarlarını içeren karmaşık bir süreçtir. Erektil disfonksiyon bu sorunlardan herhangi biri neden olabilir. Aynı şekilde, stres ve zihinsel sağlık sorunları erektil disfonksiyona neden olabilir veya daha da kötüleştirebilir.

https://www.sertlesme.net/tr/