“HİZMETLERİMİZ, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE DAHA DA ARTARAK DEVAM EDECEK”

“13 İLÇEMİZDE MERSİN’E DEĞER KATAN ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, 2022 yılında da yeni ve modern projeleri Mersin’e kazandırdı. Mersinli vatandaşlar için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyleyen Fen İşleri Dairesi Teknik Koordinatörü İnşaat Mühendisi Caner Coşkun, “Hizmetlerimiz, Vahap Başkanımızın önderliğinde 2023’te de, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde, daha da artarak devam edecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde tüm birimlerde olduğu gibi, Fen İşleri Dairesi bünyesinde de Mersin’e değer katan birçok çalışmaya imza attı. Bu yıl yapımı tamamlanan hizmetler arasında; Kültür Park içerisinde bulunan Adres Okuma Salonu, Tarsus Sucular Şehir Mezarlığı, Çamlıyayla Katlı Otoparkı, Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı gibi başlıca çalışmalar yer aldı.

Coşkun: “13 ilçemizde Mersin’e değer katan çalışmalarımız aralıksız sürmektedir”

2022 yılında önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Fen İşleri Dairesi Teknik Koordinatörü İnşaat Mühendisi Caner Coşkun, “Fen İşleri Dairesi olarak, Başkanımız Vahap Seçer öncülüğünde 13 ilçemizde Mersin’e değer katan çalışmalarımız aralıksız sürmektedir” dedi. Çalışmaları iki ana başlık altında anlatan Coşkun, “Bunlardan ilki; sorumluluk alanımızda bulunan okullar, camiler, belediye hizmet yapılarımız, muhtarlık binaları, mezarlıklar ve bunlara benzer kamusal alanlarda inşaat, bakım, onarım ve enerji faaliyetlerini yürütmekteyiz. İkinci olarak da; belediyemizin yatırım programında yer alan projelerin hazırlanmasından, hizmete açılmasına kadar olan her türlü mimari ve mühendislik çalışmalarını yaparak, yapım faaliyetlerini gerçekleştirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktayız” diye konuştu.

“2022 yılında çok önemli projeleri hayata geçirdik”

2022 yılı içerisinde yapılan çalışmalara örnek veren Coşkun, “Çamlıyayla Katlı Otoparkı ve Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı’nın yapımını gerçekleştirdik. Modern yaya üst geçitleri, kreşler, yeni mezarlık alanları, vatandaşlarımızın uygun fiyata 3 çeşit yemek yiyebileceği Mahalle Mutfakları, öğrenci kurs merkezleri, öğrenci yurtları, sahil bandı üzerinde her biri ayrı konsepte hitap eden kafeler başlıca çalışmalarımız oldu” bilgisini verdi.

Mezarlık ihtiyacının giderilmesi doğrultusunda 2022 yılında yaptıkları çalışmaları da anlatan Coşkun, “Nüfus artışından kaynaklı ve pandemi faktörünü de göz önüne aldığımızda, acil ihtiyaç olan yeni mezarlık alanlarımızın tesis edilmesini sağladık. Tarsus’ta Sucular Şehir Mezarlığımız ile Yenişehir ilçemizdeki Çiftlikköy Mezarlığı’nı tamamladık” dedi.

Mersinlilerin, yapımının tamamlanmasını merakla beklediği ve yakın zamanda neticelenerek misafirlerini ağırlayan kentin en güzel okuma salonu olan Adres Okuma Salonu’nu da hakkında da konuşan Coşkun, “Kültür Park içerisinde Mersinimize layık, özellikle üniversite öğrencilerimizin 7/24 kullanabileceği ‘Adres Okuma Salonu’nu da tamamlayıp faaliyete geçirdik” dedi.