Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa: “Siyonist İsrail’e Geri Adım Attıracağız!”

Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Gazeteci Eren Talha Altun’a Özel Açıklamalarda bulundu.

“İsrail’in eylemlerini, 1967 yılından beri uygulamakta olduğu şiddet ve ırk ayrımcılığı politikalarından ayrı tutmak mümkün değildir." ifadesini kullanan Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, "İsrail, bu zaman süreci içerisinde Kudüs’ün mevcut demografik yapısını, dokusunu, İslami yönünü Yahudi kimliğinin Kudüs’e hâkim olacak şekilde değiştirilmesine büyük çaba göstermektedir.

Siyonist İsrail’in geri adım atmasını sağlayarak Kudüs’ün Filistinlilere ait olduğunu kendilerine gösterdiklerini vurgulayarak, "Bizler burada önemli ve haklı mücadele örneğinin sadece bir adımını ortaya koyduk ama asıl işgal planıyla ilgili mücadelenin sona ermemiş ve tüm hızıyla devam etmekte olduğunu göz ardı etmemek gerekir." dedi.

Bizim için Kudüs alelade bir yer değildir. Kudüs, manevi iklimi, dini ve tarihi yapısıyla önemlidir. Biz Filistin halkı olarak Kudüs’ün tüm manevi, ruhi, dini ve tarihi yapısını ve bu şehrin mukaddesliğini korumak üzere kendimizi her zaman için feda etmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim."

İsrail’in yaptığı zulümlere alışık olduklarını belirten Faed Mustafa, "İsrail, her zaman için Filistin halkına, bitkilere ve hayvanlara zarar vermekten hiç tereddüt etmemektedir. İsrail, dronlar gibi birçok silahı acımasızca Filistin halkına yöneltmektedir. Buradaki amaç Filistinlileri yıldırmak ve teslim olmalarını sağlamaktır. Ama bizler hiçbir şart ve zeminde asla teslim olmayacağımızı ifade etmek isteriz. Filistin halkı 70 yıldan beri büyük sabırla bedeller ödemeye devam etmektedir. Siyonist İsrail’e karşı mücadele ederken bayrağı hiçbir şekilde yere indirmemiş, büyük bir kararlılıkla mücadelesine devam edecek ve asla Siyonistlere boyun eğmeyecektir." şeklinde konuştu.