Gazeteci Eren Talha Altun: ‘Metaverse ciddi problemlere yol açabilir!’

Medya ajansı olarak hizmet veren Mortanas firmasının yaptığı son araştırmada elde ettiği bilgilere göre, Mortanas yönetim kurulu başkanı gazeteci Eren Talha Altun  Metaverse kullanımının çocuklar arasındaki kullanımının arttığına ve beraberinde gelecek olan tehditlere  dikkat çekti.

İnsanların artık seyahatlerini, alışverişlerini hatta yatırımlarını bile bu sanal dünyada yaptığını ifade eden Altun, bu dünyanın özellikle çocuklar ve ergenlik çağında olanlar için tehlikeli olduğunu söyledi.

Metaverse’nin hayatımıza hızlı bir giriş yaptığını söyleyen Eren Talha Altun;

Sanal dünya Metaverse’nin çoğumuzu cezbettiğini, gerçek hayatın dışında istediğimiz dünyayı oluşturma imkanı sunduğunu ve bununla beraber pek çok riski de beraberinde getirdiğini kaydetti.

Metaverse çocuklar ve gençler için daha da tehlikeli!

‘Sanal bir mutluluk veren bu durum özellikle çocuklar ve gençler için daha potansiyel bir risk taşımaktadır’ diyen Altun;

Hayata dair aşılması gereken zorlayıcı deneyimler, zamana yayılan ve sabır gerektiren süreçler, bir şeyleri hızlı elde etme arzusunun  en çok çocuklar ve gençleri cezb ettiğini söyledi.

Sosyal medyanın, zorbalık ve tacizin yaygınlığından dolayı çocuk ve ergenlerin ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olacağı konusunda uyarılarda bulunan Mortanas.com yönetim kurulu başkanı Eren Talha Altun,  hem iş hem de oyun için tasarlanmış geniş sanal dünyalar dizisiyle Metaverse dünyasında maddi ve manevi tahribatların çok daha fazla olmasından endişe ettiğini ifade etti.

Günümüzde birçok insanın internet, oyun, sosyal medya bağımlılığı olduğunun altını çizen Altun, ayrıca pek çok insanın da bağımlılık düzeyinde olmasa dahi yaşam içerisindeki aktif rolünü azaltacak ve daha edilgen bir konuma geçecek düzeyde metaverse  kullanıcısı olduğunu kaydetti.