İsminin Jennifer French olduğu öğrenilen kadın ilk olarak 2017 yılının Mart ayında cildinde kararmalar olduğunu fark etti. Daha sonra soğuk havalarda acıyan ve kaşınan kabarcıklarla baş etmeye çalışan kadın cildinin yavaş yavaş çürümeye başladığını görünce doktora gitti.

En ufak rüzgarda bile büyük acı çeken ve adeta yürüyemeyecek hale gelen kadın, uzmanlara görünmesine rağmen doktorların kendisine teşhis koymakta zorlandığını anlattı ve durumunun ikiz bebekleri dünyaya geldikten sonra daha kötü hale geldiğini söyledi.
11 yaşında ikiz çocukları olan anne ikinci kez Ikiz Bebek dünyaya getirdikten sonra daha fazla çocuk sahibi olmak istemediğine karar verdi ve doğum kontrol enjeksiyonu yaptırdı ancak kısa bir süre sonra karnında başlayan şişlik nedeni ile hastaneye kaldırıldı.

Karnında yaklaşık 6 buçuk litre sıvı olduğu keşfedilen kadın hastanede bazı taramalara tabi tutuldu. Doktorlar Jennifer'ın karaciğerlerinde biri yeni diğeri eskiden kalmış iki pıhtı olduğunu gördü ve sonunda Budd-Chiari Sendromu (BCS) teşhisi aldı.

BUDD CHİARİ SENDROMU NEDİR?

Budd-Chiari Sendromu nadir görülen hastalıklar arasında yer alır. Hastalığın sebebi karaciğerden kalbe dönüş kanını taşıyan damardaki tıkanıklıktır. Damardaki tıkanıklık karaciğer dokularınabasınç uyguladığı için hücre ölümüne neden olabilir.

Budd Chiari Sendromu olan hastalarda Karaciğer Yetmezliği ve böbrek yetmezliği gelişebileceğinden hastalık ölümcül olarak tanımlanır.