Erzurum'da Tortum ilçesinin Pehlivanlı ve Bağbaşı yol ayrımına 500 metre mesafede, özel işletmeye ait HES'e su taşıyan boru, gece yarısı sıralarında patladı.

Yüksek bir noktadan geçen borudan akan su, heyelan ve taşkınlar ile çevredeki yollarda bölünmelere neden oldu. Tepeden akan su, tonlarca toprağı de beraberinde sürükledi.

Patlayan boruya müdahale etmek isteyen HES çalışanları İshak Yıldız (41) ve Erol Erkanlı (32) ile Murat Akçakoca yaralandı. Yaralılardan Yıldız ve Erkanlı Erzurum'da, Murat Akçakoca ise Uzundere Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Vali Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Karayolları Bölge Müdürü Alparslan Eşlik, DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı ile birlikte heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İkiye ayrılan yolun karşısına geçmek için iş makinesinin kepçesine binen Vali Memiş, olay anından itibaren devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirtti.

Büyük bir tehlike atlatıldığını ve can kaybı yaşanmadığını belirten Memiş, "Tortum Taşdibi mevkisindeki heyelanda biriken suyun Pehlivanlı istikametinde bulunan evlere zarar verebileceği düşünülerek bölgede 10 ev ihtiyati olarak boşaltıldı. Yıkılan ve hasar gören yollar kısa sürede onarılacak. Oluşan gölü tahliye edeceğiz" dedi.