Oto ekspertiz, araçlarla ilgili ustalıkları olan kişilerin, yeterli ekipmanlarla inceleme yapmaları ve yapılan incelemeden sonra rapor sunma işlemleridir. Oto ekspertiz işlemlerinin yapılış nedeni, aracın geçmişte yaşamış olduğu kazaları tespit etmek, araç içerisinde arızalar varsa tespit etmek, ilerleyen dönemlerde aracın çıkaracağı arızaları öğrenmeye çalışmak üzerine yapılan detaylı incelemedir. İnceleme tamamlandıktan sonra, ekspertiz yapılmasını isteyen kişilere detaylı bir biçimde rapor sunulur. İkinci el araç alımında oto ekspertiz yapılmadığı durumlarda önemli sorunlarla karşı karşıya kalınabilir.

Araç ekspertizi 13 Ağustos 2019 tarihinden sonra zorunlu hale getirildiğinden, ikinci el araç alışverişlerinden yapılması gerekiyor. Alıcılar için önemli olan detaylı inceleme, ilerleyen dönemlerdeki sorunların engellenmesi için önlem alma fırsatı sunuyor. Oto ekspertiz zorunluluğu öncesinde, araç satış işlemlerinde 'doktordan temiz araç, bayandan kullanılmamış araç' gibi birçok ilanla karşılaşıyorduk.

Bu aracın temiz olduğunu belirtmek için kullanılan satış stratejisi olsa bile, satın alınan araçlar söylendiği gibi temiz çıkamayabilirdi. Tüm bu ihtimalleri ortadan kaldıran oto ekspertiz işlemi, alışverişlerde profesyonelliğin ön plana alınmasını sağladı. İnegöl oto ekspertiz, ikinci el araç alımlarınızda, ekspertiz işlemlerinizi gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz firma olarak karşımıza çıkıyor. TSE belgeli İnegöl oto ekspertize uğrayarak istediğiniz aracın incelemelerini yaptırabilir, güvenli alış işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Araç Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İkinci el piyasasından araç seçimi yapmak, zorlu bir süreçtir. Fakat oto ekspertiz işlemlerinin zorunlu hale gelmesiyle beraber, bu sürecin zorluğu biraz daha düştü denilebilir. İşte araç alma konusunda uyulması gereken bazı ince detaylar.

1- Doğru Seçim

Doğru araç seçimi ikinci el piyasasından araç satın alma durumunda en çok önem verilmesi gereken noktadır. Aracın modeli dışında, herhangi bir arızasının olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. İnegöl oto ekspertiz ile doğru araç seçimlerinizi kolay hale getirebilirsiniz.

2- Ekstra Harcamalar Olur Mu?

Ekstra harcama yapmak, oto ekspertiz zorunluluğu öncesi neredeyse kural haline gelmişti. Çünkü alınan araçlar gözden geçirilse bile muhakkak çeşitli sorunlar çıkarıyordu. Ancak İnegöl araç ekspertiz bu alanda alışkanlıkları bozarak, bu sorunların ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynadı.

3- Araç Piyasası

Alacağınız aracın modelini başka yerlerde araştırarak fiyat teminatı alın. Aracın piyasa değerinin ne kadar olduğunu bilmeden, satın alma işlemlerini gerçekleştirmeyin.

4- Aracı Yerinde Görün

Alacağınız aracı yerinde görmelisiniz. Aksi halde aracı sipariş üzeri alırsanız, birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

İkinci El Araç Piyasası

Türkiye araç piyasasını oluşturan en önemli denge unsuru, ikinci el araç pazarıdır. Sıfır araçların son dönemlerde ekstra fiyat artışları, pazarın daha çok talep almasını sağladı. Önemli ölçüde satış gerçekleştirilen bu pazar, oto ekspertiz sonrası daha canlı bir hale geldir. Bu canlılığın ilerleyen dönemlerde daha çok artacağı düşünülürse, söz konusu olan araç ekspertiz çok daha önemli bir hale gelecektir.

En Çok Tutulan Araçlar Hangileridir?

Türkiye'de ikinci el araçlar denilince, satış yüzdeleri çok yüksek olan araçlar bilinen önemli markalardır. Bu markalar, Türkiye ikinci el araç satışlarında öncülük ediyor. İşte o markalar;

Renault Symbol: Son dönemde oldukça talep alan Renault Symbol, ikinci el araç pazarında ilk sırada yer alıyor. Renault markası son 20 yıl içerisinde tasarladığı modellerle ikinci el piyasasında ilk sırayı almış durumda.

Fiat Linea: Fiat Linea, Türkiye'nin ikinci el araç piyasasında ilk sıralarda yer alıyor. Aracın başarısı özellikle talep sayısından önemli artışların yaşanmasına neden olmuştur.

Ford Focus: Ford, Türkiye ikinci el araç pazarında bulunduğu yıllardan bu yana sürekli en çok satış gerçekleştirilen araçlardan birisi oldu. Focus modeliyle son zamanlarda en çok satılan araçlar arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Toyota Corolla: İkinci el araçlarda en çok satılan marka modellerinin başında Toyota Corolla bulunuyor. Corolla son zamanlarda artan sıfır araç fiyatlarından dolayı, önemli ölçüde başarı sağladı.

Nissan Qashqai: Nissan Qahqai Türkiye araç piyasasında bulunduğu günden bu yana en çok beğenilen araçlardan birisi oldu. Son dönemlerde ikinci elde büyük başarı sağlayan Qashqai, uzun süre bu listede yer alacak gibi görünüyor.

Peugeot 301: İkinci el piyasasında önemli bir yere sahip olan Peugeot markasının 301 modeli, son dönemlerin gözde araçlarından birisi.

İnegöl Ekspertiz

İnegöl araç ekspertiz, sizler için güvenli bir inceleme yaparak, rapor sunar. TSE belgeli İnegöl oto ekspertiz, sunduğu raporların tamamında, önemli ustalar tarafından incelemeler gerçekleştirir. Size İnegöl oto ekspertiz firmasına uğrayıp, ikinci el alımlarınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Firmanın sunduğu hizmetler arasında sadece araç ekspertiz hizmeti bulunmuyor aynı zamanda size araç alımında destek sağlanabiliyor. Sizde TSE belgeli İnegöl oto ekspertiz firmasını tercih edebilir, araçlarınızı emin ellere teslim edebilirsiniz. Size en iyi şekilde referans olacak İnegöl oto ekspertiz firması, araç alım işlemlerinizi gerçekleştirip gerçekleştirmeme konusunda önemli ölçüde yol gösterici olacaktır. İkinci el araç pazarından araç alırken, tüm detayları öğrenmek, alacağınız aracı en iyi şekilde kullanmanız için önemli bir değere sahiptir.