ngiltere'de başkent Londra caddeleri bayraklarla süslendi. Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılı kutlamaları başladı. 4 gün sürecek kutlamalar kapsamında ülke çapında etkinlikler düzenleniyor.

Kutlamalara katılmak isteyenler günler öncesinden Buckingham Sarayı önünde çadır kurdu. Geçit töreninin ardından Kraliyet ailesi balkon selamlaması yaptı.

Kate Middleton`ın küçük oğlu 4 yaşındaki Prens Louis`nin gösteri uçuşu sırasında çığlık attığı anlar törene damga vurdu.

4 gün sürecek kutlamalar, bin 400 askerin yanı sıra müzisyenler ve atlılar görev aldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yılına (Platin Yıl Dönümü) ilişkin törenler, doğumu günü kutlamasıyla başladı.

Geçit törenine 96 yaşındaki Kraliçe katılmazken, Kraliyet ailesinin diğer üyeleri kendilerini taşıyan araçlardan halkı selamladı.

Etkinlik, askeri geçit töreniyle devam etti. Kraliçe 2. Elizabeth de tören sonrası dönen askerleri selamlamak için Buckingham Sarayı balkonuna çıktı.

Kutlamalar sırasında Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Kraliçe, bir kez daha balkona çıkarak gösteri uçuşunu izledi. Kraliçe'ye balkonda tahtın varisi Prens Charles ve eşi Camilla ile Prens William, eşi Kate ve çocukları da eşlik etti.

Ancak balkonda Kraliyet'teki görevlerinden ayılan Sussex Dükü Prens Harry, eşi Düşes Meghan Markle ve adı bir cinsel taciz skandalına karışan Kraliçe'nin oğlu York Dükü Prens Andrew yer almadı. Kutlamalar için yaşadıkları ABD'den İngiltere'ye gelen Prens Harry ve eşinin töreni izlediği belirtildi.

Ülkedeki kutlamalar, yarın Saint Paul Katedrali'ndeki şükran töreni ile devam edecek. Cumartesi günü Buckingham Sarayı önünde Diana Ross, Alicia Keys ve George Ezra konser verecek. Etkinlikte, Prens Charles ve Prens William'ın birer konuşma yapması bekleniyor.