LED Ekran Satın Alma Rehberi

Birçok müşteri LED ekran satın almadan önce internet üzerinden veya tedarikçilerden yol gösterici, doğru bilgi almaya çalışıyor. Detaylı ve biraz da olsa teknik bilgi almak isteyen müşteriler genelde aldıkları yanıtlardan tatmin olmuyorlar.

LED ekran satın almadan önce aklınızdaki sorulara yanıt sağlayabilecek detaylı bilgileri sizin için hazırladık:

En Boy Oranı

“Ekranın en boy oranı nasıl olmalı?” sorusu için standart bir cevap bulunmamaktadır. En uygun en boy oranı amacınıza göre değişmektedir. Hareketsiz grafikler için seçeceğiniz LED ekranın en boy oranını, göstereceğiniz içeriğin türü ve yapısı belirler. Videolu içerikler için genelde 4:3 oranı tercih edilir, 16:9 oranı da oldukça idealdir.

Ekranın Güç Tüketimi

Ekranların güç tüketimi, ortalama ve maksimum tüketim olarak ikiye ayrılır. Ortalama güç tüketimi, ekranın normal çalışma seyrinde harcadığı enerji miktarına denir. Maksimum güç tüketimi ise başlatma veya tam aydınlatma gibi aşırı koşullar sırasında tüketilen güç miktarıdır. Maksimum güç tüketimi, AC güç kaynağında dikkate alınması gereken bir faktördür. Ortalama güç tüketimi genellikle maksimum güç tüketiminin 1 / 3’üdür. LED ekranların devreleri hassastır, emniyetli ve güvenilir şekilde kullanmak için AC220V güç girişi topraklanmış olmalıdır.

Ekran Parlaklığı

Ekran parlaklığı faktörü, içeriğinizin gerçek görüntü kalitesini gözler önüne serilmesinde büyük rol oynar. Ekranınızı konumlandıracağınız alandaki ışık miktarı, ekran parlaklığı seviyesinin belirlenmesinde en kritik faktördür. İç mekan kullanımlarında 800CD/M2 parlaklık seviyesi tercih edilirken, dış mekan kullanımlarında ise genellikle 4000CD/M2 seviyesinden başlayan ürünler tercih edilir.

Ekran Boyutu

Büyük bir duvarı kaplayacak genişliğe ve göz alıcı renklere sahip bir LED ekranı kim istemez ki? Ne yazık ki ekran boyutu seçimi sadece isteğimize göre şekillenmiyor. Seçtiğiniz lokasyonda ekran için ayrılan alan, bu adımda temel faktör görevi görüyor. Dış mekanda reklam gösterimi gibi bir amacınız varsa, ekranınız için mümkün olduğunca geniş bir alan ayırmaya çalışın. Reklamınız, ekranınızın uzağından geçen insanlar tarafından bile net olarak anlaşılmalı, belirsiz noktalar oluşmamalı.

Amacınızı, stratejinizi tam olarak belirmeden harekete geçmeyin. Tüm ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra LED ekran seçimi tahmin ettiğinizden daha basit olacaktır. İhtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan bir LED ekran ile digital signage kampanyanızın başarılı olması kaçınılmazdır.