Maltese Terrier köpekler aslen Malta Köpeği türü olmaktadır. Maltase Terrier köpekler diğer köpek ailesine göre daha küçük bir vücut alt yapısına aittir. İstanbul köpek satışı ilanlarından da bakabilirsiniz.İyi bir süs köpeğinin sahibi olmanız bir tık ötenizde yer almaktadır.

Maltese Terrier Fiziksel Durumu

Hayvanın kürkü olmadığından,mevcut onun dış giysisi olan tüyleri ise kıvırcık olmamaktadır. En fazla ise 22,23 cm uzunluğuna kadar tüylerinin uzaması bilinmektedir. Göz yapısı rengi siyahtır. Kulak yapısı ise uzundur ama aşağı doğru salkıktır. Küçük maltese terrier köpekler 18 saat kadar uyumaktadır. Büyük olanları ise daha az uykuya ihtiyaç duyuyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=zeVco842j4k

Maltese Terrier Küçük Yapısı

Genelde insanlar maltese terrier köpek türünü süs köpeği olarak tercih ediyorlar. Sevimliliği sayesinde çevrede insanların ilgi yumağı haline geliyor.

Hayvanı besleme sırasında çok yumuşak veya çok sert yemekler ile beslenmemelidir. İdeal seviyede yiyeceklerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=dduo1RnL9OM

Maltese Terrier Bakımlarına Önem Verilmeli

Bu köpek cinsinin gözlerinden akan sıvının dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekir. Aksi halde göz ve çevresinde lekeler oluşur. Hem görüntü olarak hem de köpeğinizin sağlığı açısından hoş olmaz. Bu göz temizliğini yapmak için adım adım şunları yapmalısınız.

Maltese Terrier fiyatları genel olarak 2500 TL ile başlamaktadır. Fiyat oranlarının artması ise hayvanın sağlığı ve özelliğine bakımına göre değişmektedir. Özellikle hayvanların bakımında titiz olmak gerekir.