Mamografi, kanserhastalıklarının erken teşhisi için memeyi incelemek için kullanılan bir yöntemidir ve mamografi fiyatları ise kullanılan tekniğe göre belirlenir. Mamogram, radyologlar tarafından uygulanan meme dokusundaki rahatsızlıkları ve kistleri ortaya çıkartan düşük dozlu bir röntgendir.

Mamografi fiyatları doktorunuzun uyguladığı yere işlemi yapan sağlık kuruluşuna göre farklılık gösterir. Meme kanseri öncesi erken teşhis için oldukça etkili bir araçtır. Bu nedenle doktorlar bir takım bulgulardan şüphelendiği zaman hastalarından bu röntgeni talep eder.

Mamografi Nedir?

Mamografi kanseri erken teşhis etmek için düşük dozlu röntgen kullanan bir görüntüleme sistemidir. Aslında basit anlamda meme röntgenidir. Kadınlarda meme hastalıklarının erken teşhisine yardımcı olan bir görüntülenme tekniğidir ve erken teşhis için son derece önemlidir. İşlem cerrahi prosedürleri kapsamaz. Bu nedenle de mamografi fiyatları diğer tekniklere göre daha uygun olur.

Mamografi Neden Çekilir?

Mamogram genellikle meme kanserini erken, küçükken ve hatta bir yumru hissedilmeden önce bulabilir. Mamografi meme kanserlerinin erken teşhisi için son derece önemlidir. Mamografi tarama ve teşhis olarak iki şekilde çekilmesi mümkündür.

Rutin kontrollerde doktorunuz hiçbir belirti yokken sizden tarama mamografisi isteyebilir. Bu sıradan ve rutin muayeneleri kapsayabilir. Diğer taraftan ise doktorunuz bir takım bulgulardan şüpheleniyor ise sizden teşhis mamografisi isteyebilir.

Tomografi Kimlere Uygulanır?

Çeşitli hastalık ve durumların tespit edilmesine yardımcı olmak içintomografi sağlıklı her birey için uygundur. Tomografi çeşitli hastalıkların tespitinde kullanılabilir ve kullanım alanı oldukça geniştir. Ancak çok ciddi rahatsızlıklar söz konusu olmadığında 15 yaş altı çocuklarda kullanımı çok uygun değildir.

Ancak elbette hastalıkların tespitinde aldığı kesitler son derece önemlidir. Bu tip tomografileriç yaralanmaları ve acil rahatsızlıkları ortaya çıkarır. Buna göre de tomografi fiyatları da belirlenir.

Tomografi Neden İstenir?

Tomografi fiyatları merak edilen bir konu olmakla birlikte diğer merak edilen konu ise tomografinin neden istendiğidir. Tomografi tümör tespitinde, kas ve kemik bozukluklarını teşhisi, kan pıhtısının yerini belirlemek için, kanser tedavilerinde ve iç kanama tespitinde kullanılır. Bu durumda ise tomografi fiyatları ise doktorunuzun istediği rahatsızlığa göre şekillenir.

Tomografi Fiyatları

Tomografi kapsamlı bir tarama sistemidir. Bu nedenle doktorunuz sizden tomografi istediği zaman istenilen tomografi türü ve uygulama alanı maliyet açısından büyük önem taşır. Bu nedenle tomografi fiyatları bu maliyet unsurları değerlendirilerek belirlenir.

Ultrason Çekimi Nasıl yapılır?

Ultrason çekimi için öncelikle muayenede ultrason cihazı gereklidir. Ultrason cihazı açıldığında, dönüştürücü, hoparlöre benzer şekilde insan kulağının duyamayacağı ses dalgaları yayar. Dönüştürücü cilt üzerine yerleştirildiğinde, ultrason dalgaları vücuda girer. Oradan dokular ve organlar tarafından geri yansıtılır. Muayene sonuçları ve bireysel görüntüler kaydedilebilir ve yazdırılabilir. Doktorunuz size ait veriler ile birlikte muayene öncesi ultrason fiyatları konusunda detaylı bilgi verir.

Ultrason Yöntemleri Nelerdir?

Ultrason uygulamaları çeşitli şekillerde olabilir. En bilinen yöntemler arasında ise; karın ultrason, tiroid ultrasonu, ekokardiyografi ve jinekolojik ultrasonudur. Bazı ultrason makineleri, kan damarlarındanaktığı yönü ve hızı da belirleyebilir. Genellikle muayene için sedyeye yatarak yapılır.  İşlem öncesinde ultrason fiyatları genel olarak belirlenir. Hastaya bilgisi verildikten sonra onay verilmesi halinde uygulama yapılır.

Ultrason Fiyatları

Ultrason hastanın radyasyona maruz kalmadığı cerrahi bir işlem değildir. Bu işlem sırasında herhangi ilaç almazsınız. Ultrason maliyetleri çeşitli faktörlere bağlıdır. Bunlardan en önemlisi ise ultrasonun uygulanacağı bölgedir. Buna göre doktorunuz sizden ultrason muayenesi istediğinde ise ilgili sağlık kuruluşu size ultrason fiyatları hakkında gerekli olan detaylı bilgiyi verecektir.