Hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde artacağı ve mevsim normalleri civarında, hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Elazığ ve Ardahan hariç) ile Adıyaman'ın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak çevreleri ile Kütahya’nın güneyi, Manisa’nın doğusu ve Denizli’nin kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporunda pazar günü yağışların yurt genelinde etkili olduğu görülüyor. Marmara ve Ege'de ise hava kapalı olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile zamanla Akdeniz Bölgesinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak çevreleri ile Kütahya’nın güneyi, Manisa’nın doğusu ve Denizli’nin kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YENİ UYARI GELDİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.05.2022 Çarşamba günü (bugün) öğle saatlerinden itibaren Afyon, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Kütahya'nın güneyi ile İzmir, Manisa ve Aydın illerinin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.