ONLİNE TERAPİ VE ONLİNE PSİKOLOG HİZMETLERİ

Online psikolog ne anlama gelir bu konuyu ele alalım;  Bilim çağındayız ve bu çağda teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi ile birlikte internet kullanımı her geçen gün artmıştır. Dünyada popüler hale gelen birçok yaşam alışkanlığının değişmesi ve dönüşmesi internet kullanımının sonucudur. Bilgisayar destekli çevrimiçi psikolojik danışma böyle bir sonuçtur.

 Online terapi, adından da anlaşılacağı gibi, psikoterapi hizmetlerinin video bağlantısı aracılığıyla sunulmasıdır. Kişiler farklı şehir ve ülkelerde ikamet ederken kullanabilirler veya benzerlik nedeniyle sağlık sorunları veya başka nedenlerle merkezlere gidememeleri durumunda online terapi kullanabilirler. Özellikle son yıllarda pandemi seyrinin insanların hayatlarının merkezine yerleşmesi ile  online terapi hizmetleri çok yüksek bir seviyeye ulaştı. Nora Psikoloji ailesi olarak bizde sizlerin bu avantajdan yararlanmanız adına Online Terapi, Online Psikolog ve İzmir Terapi şeklinde seanslarımızı başlattık.

 Online terapi nasıl yapılır? Online terapi, bireysel veya grup halinde internet  ile  yapılan ve giderek daha popüler hale gelen bir terapi yöntemidir. "Bu yöntem, birçok farklı yerden internete bağlı iletişim teknolojilerini kullanan uzmanlar ve müşteriler arasında eş zamanlı etkileşim şeklinde uygulanmakta ve taraflar bu yöntemle anında iletişim kurmaktadır." Bu tür anlık iletişim birçok farklı uygulama ve mecralar tarafından sağlanmaktadır. Bunlardan en bilinlerinden örnek verelim. Zoom, skype, facetime, duo, bip ve whatsapp gibi internet özellikli uygulamalar sayesinde insanlar zamandan ve yerden tasarruf sağlayan İzmir terapi ve Online psikolog seansları yapabilirler. Ayrıca yukarıda bahsedildiği gibi online terapi bire bir yapılabileceği gibi video yoluyla da yapılabilir. Bu yöntem, danışan ve danışmanların internet verilerine dayalı bir uygulama aracılığıyla belirli bir süre boyunca terapi yapmaları sürecidir. Nora Psikoloji sitemizde tüm uzmanlarımız görebilirsiniz.

İzmir Psikolog Tavsiyeleri:

 Nora Psikolojik Danışmanlık terapi ve psikolojik danışma hizmetlerini tercih edenlerin üzerinde çalıştığı konulardan biridir. Bir terapistin geçmiş çalışmaları hakkında değerlendirme ve yorumlar önemli olmakla birlikte, psikoloğun çalışma alanı ve kullandığı tedavi yöntemleri tedavinin etkinliğini etkiler.

  Bir psikoloğun çalışma alanı, yaş grubuna ve test edilen akıl hastalığına göre değişir. Örneğin, çocuklarda ve ergenlerde anksiyete bozukluklarının tedavisi ve yetişkinlerde anksiyete bozukluklarının tedavisi farklı endikasyonları içerir. Benzer şekilde, bilişsel-davranışçı terapide kaygı bozukluklarını inceleme yöntemleri ve psikodinamik terapide kaygı bozukluklarına yaklaşımlar farklıdır. Bu nedenle psikolog seçerken bu detayları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Psikolojik Danışmanlık' terapi ve psikolojik danışma hizmetlerini tercih edenlerin üzerinde çalıştığı konulardan biridir. Bir terapistin geçmiş çalışmaları hakkında değerlendirme ve yorumlar önemli olmakla birlikte, psikoloğun çalışma alanı ve kullandığı tedavi yöntemleri tedavinin etkinliğini etkiler.

  Bir psikoloğun çalışma alanı, yaş grubuna ve test edilen akıl hastalığına göre değişir. Örneğin, çocuklarda ve ergenlerde anksiyete bozukluklarının tedavisi ve yetişkinlerde anksiyete bozukluklarının tedavisi farklı endikasyonları içerir. Benzer şekilde, bilişsel-davranışçı terapide kaygı bozukluklarını inceleme yöntemleri ve psikodinamik terapide kaygı bozukluklarına yaklaşımlar farklıdır. Bu nedenle psikolog seçerken bu detayları göz önünde bulundurmanızda fayda var.

İzmir'de tavsiye edilen psikologlar:

İzmir'de tavsiye edilen psikologlar olan psikoloji alanındaki ekibimiz, farklı tedaviler ve uygulama alanlarında farklı yaş grupları ve farklı zihinsel durumlar için geniş bir tedavi yelpazesi uygulamaktadır. Psikologlarımız hakkında daha fazla bilgi ve tavsiyeler randevu öncesi uzman sayfamızda bulabilirsiniz.