Ozon, günümüzde dezenfektan özelliğiyle birçok alanda kullanılıyor. Yüksek okside edici özelliğe sahip olan ozon gazı, en güçlü dezenfektandır. Suyun, havanın, ortamın temizlenmesi ve arındırılmasında sıklıkla uygulanır. Peki ozon bakteri, virüs, mikroplar üzerinde bu etkiyi nasıl ortaya çıkarıyor?

Yaşam alanlarımızdan endüstriyel alanlara pek çok ortamın dezenfeksiyonunda ozon gazından yararlanılıyor. Ozonun güçlü yapısı, etkin dezenfeksiyon işlemlerinin kısa sürede gerçekleşmesini sağlıyor. Ortamda ve havada bulunan tüm zararlıları ozon ile yok etmek mümkün.

Bilinen en güçlü dezenfektan olarak ozon gazı, her alanda uygulanabiliyor. Toplu yaşam alanlarındaki kullanımının yanında endüstriyel alanlarda da ozonun güvenle kullanıldığını görebiliyoruz. Ozon, gözle görülemeyen tüm bakteri, virüs, mikroplar üzerinde oldukça etkilidir. Yaşam alanlarımızın,bulunduğumuz ortamların bu zararlılardan arındırılmasını ozon ile kolaylıkla sağlayabiliriz.

EDF Ozon jeneratörleri ile üretilen ozon gazı; evlerimizde, iş yerlerimizde, toplu yaşam alanlarında ve birçok sektörde dezenfeksiyona hız ve verimlilik kazandırıyor. Ozonlama; mikropları, bakterileri, virüsleri, küfleri anında yok edebilme gücüne sahiptir. Ozon uygulamalarının işlem sırasında ve sonrasında artık madde oluşturmaması da bu yöntemin kullanım oranını artıran bir sebeptir.

Kimyasallara kıyasla daha etkili ve aynı zamanda çevre dostu bir dezenfektan olan ozon, uygulandığı ortamda tüm zararlı maddeleri kısa sürede yok eder. Bakteri, virüs, mikroplar insan sağlığı açısından risk barındıran mikrobiyolojik yüklerdendir. EDF Ozon jeneratörleri ile uygulanan ozon gazı; ortamı, hava yolu ile insan sağlığını tehdit eden tüm mikrobiyolojik yüklerden arındırır.

Ortam hijyenini sağlamanın yanında kötü kokuları da arındırarak hava kalitesi üzerinde güçlü bir etki bırakır. Virüs, bakteri ve mikroplardan arınan ortamda ferah bir koku oluşur. Dolayısıyla ozon jeneratörü nün yaşam kalitesini yükselttiğini de belirtmeliyiz.

Sarf malzeme ihtiyacı gerektirmeyen EDF Ozon jeneratörleri, uygulandığı ortamda güvenli ve pratik bir dezenfeksiyon sunar. Kısa süreli uygulama ile maksimum verim alınmasını sağlar. Ozon jeneratörleri ile hijyeni sağlayarak sağlığa uygun koşullar oluşturabilirsiniz.

EDF Ozon jeneratörleri hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.edfozon.com