Panerai Luminor Farklı tasarımlar
Luminor saatçilik tarihinde önemli bir teknik dönüm noktasıdır. Panerai günümüzde yaşam tarzı fenomeni haline gelmiş sanatsal ve işlevsel imajdadır. Fakat markanın ilk saatleri tam manasıyla savaşta test edilmiştir. Bu tarihi bağlantı Panerai Luminor modellerinin temel de sağlamlık, işlevsellik ve özgünlük odağında tasarlanmasını sağlamaktadır. Markanın İtalyan donanmasına yönelik tasarladığı Radiomir modelinin evrimi durumunda olan Luminor 1940 yılında piyasaya çıkarılmıştır.
 

Önemli olan fark Radiomir’in adını aldığı radyum bazlı boya titanyum bazlı boyayla değişimiydi. Çarpmaya ve kırılmaya karşı koruma sağlayan kurma tepesi de yenilikçi tasarımla Luminor’u öne çıkarmaktadır. Su geçirmez, karanlıkta okunan, işlevsel ve yüksek kalitede lüks olan saat modelleri Panerai Luminor koleksiyonunda farklı tasarım detayı ile sunulmaktadır.

İkonik Panerai Luminor Saatlerinin Özellikleri
Markanın her sene tekrardan yeni teknolojiler ile tasarlamış olduğu ikonik Luminor saat modellerinde genel de paslanmaz çelik kasa kullanılmaktadır. Fakat titanyum, seramik ve kırmızı altından kasa seçenekleri de bulunmaktadır. İkinci saat dilimi, flyback kronograf, tourbillion, ay evresi, zaman eşitleme gibi özellikler her model de farklı olarak bulunur.
 

En karakteristik özellik de tepe koruma köprüsünün farklı tasarımıdır. 3, 4 ve 6 günlük olarak farklı güç rezervi seçenekleri de bulunmaktadır. Genellikle oldukça dayanıklı olan Luminor saatlerde kadran ve kasa tasarımları çok sadedir. https://www.entropia.club/tr/panerai-luminor/ sitesinden bu ürünlere sahip olabilirsiniz.