Revizyon Rinoplasti

Daha önce yaptırmış olduğunuz burun estetiklerinden memnun olmamış olabilirsiniz veya burun operasyonu sonrasında elde olmayan sebeplerden ötürü şekilde bozukluğu, fonksiyonel sıkıntılar sebebiyle ikinci bir burun operasyonu ihtiyacınız olabilir. Bu gibi sebeplerden yapılan operasyonlara revizyon rinoplasti ismi verilmektedir. Revizyon rinoplasti ismi de verilen burun estetiği revizyon ameliyatları sıklıkla aşağıdaki nedenlerle yapılır. Bu içeriği dikkatle okuyarak sizlerde Revizyon Rinoplasti İstanbul hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Başarısız bir operasyon geçirdiğini düşünenlerin yaklaşımı nasıl olmalı?

Geçmiş günlerde geçişmiş olduğunuz operasyonun başarısız olduğunu düşünüyorsanız öncelikle yapmanız gereken ilk işlem doktorunuza başvurmaktır. Doktorunuzla iletişime geçtiğinizde öncelikle sorunlarınızı iyi bir şekilde anlatmanızda oldukça fazla yarar bulunmaktadır. Yapılan görüşme sonrasında doktorunuza güvenmiyorsanız veya aynı klinikten 2. bir operasyon hizmeti almak istemiyorsanız farklı bir doktorla görüşmenizde yarar olabilir. Revizyon operasyonları ülkemizde genellikle Revizyon Rinoplasti İstanbul başlığı altında gerçekleştirilmektedir.

Revizyon burun ameliyatı ne zaman yapılmalı?

Rinoplasti revizyon cerrahisinde zamanlama her şeydir. Burun revizyon ameliyatından önce en az 1 yıl bekleyin. Basit deformiteler için bazen 6 aylık bir bekleme yeterli olabilir. Burun ameliyatı sonrası oluşan ödemlerin çoğu hızla geçse de tamamen kaybolması 1 yılı bulabilmektedir. Aynı zamanda burun dokusunda yara izi dediğimiz iyileşen dokunun yumuşaması da zaman alır. Yara izini yumuşatmayan müdahaleler ameliyat sırasında yeterli düzeltmeyi engelleyebilir. Erken burun revizyonu ameliyatı daha fazla şişlik ve kalıcı ödem ile sonuçlanabilir. Bu yüzden burun revizyon ameliyatı söz konusu olduğunda çok aceleci davranmamak önemlidir. Doktorunuzun inceleme için en uygun zamana karar vermesi önemlidir. Burun estetiği fiyatları 2023 ve çok daha fazla bilgi almak için doktorunuzla birebir olarak iletişime geçmenizde büyük yarar bulunmaktadır.

Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı:

Burun revizyon ameliyatı her hasta için farklıdır. Deformite burun kemiğinin üst üçte birlik kısmında, burnun arkasında veya burun ucunda olabilir. Bazen burnun çok büyük veya çok küçük olması gibi tüm burnu sarar. Bu nedenle, sorun tam olarak ortaya çıkarılmalıdır. Bu durum detaylı olarak tartışılır ve ortak bir karara varıldıktan sonra cerrahi hazırlıklara başlanır. Soruna neden olan herhangi bir deformite için rinoplasti yapılmalıdır. Düzeltme her zaman hastadan hastaya yapılır ve hastadan hastaya değişir. Bu nedenle burun revizyon ameliyatlarından biri diğerinden farklıdır.

Rinoplasti onarımları lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Bazı küçük deformiteler lokal anestezi altında 15-20 dakikalık basit bir müdahale ile düzeltilebilir. Sırt yan duvarındaki sınırlı düzensizlikler ameliyatsız burun dolgusu ile düzeltilebilir. Burun bölgesinde var olan şekil bozuklukları primer adı verilen müdahalelerle düzenlenmektedir.

Sizlerde revizyon rinoplasti operasyonları için İstanbul burun estetiği doktorlarından randevu talep edebilirsiniz. Bu operasyonlar ülkemizde diğer ülkelere göre çok daha uygun fiyatlarla yapılmaktadır.