Sanal Anjiyo Nasıl Yapılır

Gönül ister ki hiçbir zaman ciddi bir sağlık problemiyle karşılaşılmasın. Ancak ne yazık ki ister genç ister yaşlı olsun, her yaş grubu için zaman zaman sağlık problemleri yaşanması doğaldır. Kimi zaman genetik yatkınlık sebebiyle, kimi zaman çevresel faktörlerden kaynaklı oluşabilen tüm rahatsızlıklarda en önemli faktör erken teşhis olmuştur. Çünkü hep söylenildiği gibi "erken teşhis hayat kurtarır".

Günümüzün stresli metropol şehirlerinde ve iş ortamlarında, düzensiz beslenme alışkanlıkları sebebiyle, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin de kullanımı dolayısıyla özellikle kalp ve damar hastalıkları söz konusu olmaktadır. BT anjiyo nedir sorusuna değinecek olursak, diğer ismiyle sanal anjiyo, işte tüm bu etkenler sonucunda oluşabilecek kalp ve damar hastalıklarının erken teşhisinde kullanılan bir yöntemdir.

İşlemin Uygulanması

Sanal anjiyo nasıl yapılır? Düşüncesi hastayı korkutmamalıdır. Sanılanın ya da korkulanın aksine sanal anjiyo işlemi oldukça acısız ve kısa süren bir işlemdir. İşleme başlarken hastanın el bileğine ya da kasık atardamarına bir kateter aracılığıyla kontrast madde enjekte edilmektedir. Bu maddenin enjeksiyonunun ardından röntgen altında damar içindeki ilerleyişi gözlemlenir. Bu gözlem esnasında ise kalbe giden damarlarda bir tıkanıklık olup olmadığı ya da damarlarda daralma, genişleme gibi sorunların bulunup bulunmadığı tespit edilir. Şükrü Akyüz sitesinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İşlemin Zararı Var Mı?

Bu önemli teşhis işleminin hastaya herhangi bir zararı söz konusu değildir. Ancak hasta hamile ise ya da hamilelik şüphesi varsa kendisine anjiyo işlemi önerilmez. Çünkü görüntüleme işleminde faydalanılan yöntem radyasyon içermektedir. Bu durum da hamilelik ve bebek sağlığı açısından tehlikeli durumlara sebep olabilmektedir.

Bunun dışında hastanın böbrek rahatsızlığı geçmişi varsa yine anjiyo işlemi önerilmez çünkü kateter aracılığıyla verilen sıvı böbreklerin bir miktar yorulmasına sebep olabilmektedir. Bu belirtilen durumlar dışında anjiyo işleminin herhangi bir sakıncası gözlemlenmemiştir. Anjiyo işlemiyle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Şükrü Akyüz sitesini inceleyebilirsiniz.

İşlem Sonucu

Sanal anjiyo işleminin sonucu yapıldığı esnada belli olmaktadır. Çoğunlukla genel anestezi altında yapılan bu işlemin hemen sonrasında ya da birkaç gün sonrasında sonuçlar teslim edilmektedir.