Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penil Protez Ameliyatı
Dünya üzerindeki tüm canlılar nesillerini devam ettirmek için üreme faaliyetinde bulunur. Ancak insanlar için üreme fiili sadece bedensel ihtiyaçların veya neslin devamı için gerekli değildir. Aynı zamanda psikolojik bazı ihtiyaçların (yakınlık hissi, güven gibi) da karşılanması için cinsellik gereklidir.

İnsan hayatındaki yeri ve önemi büyük olan cinsellik ne yazık ki her zaman yolunda gitmeyebilir. Zira hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla rastlanan birtakım cinsel sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunlar kişilerin yakınlık duygularını zedelediği gibi özel hayatlarının da istedikleri şekilde gitmemesine neden olur. Bu sebeple cinsel bozukluklar yaşayan bireyler en etkili tedavi yöntemlerini araştırır. Bu makale boyunca erkeklerin yaşadığı cinsel sorunlar ile olası tedavileri anlatılacaktır.

Erkeklerde Görülen Cinsel Bozukluklar

Erkekler cinsel hayatlarının istediği gibi gitmesine engel olan birtakım bozukluklara sahip olabilirler. Erkeklerde psikolojik boyutta da olan pek çok cinsel işle bozukluğu görülebilir. Ancak fizyolojik olarak en çok görülen cinsel işlev bozuklukları arasında sertleşme sorunu, boşalma esnasında sorunlar olarak karşımıza çıkar.
Cinsel İşlev Bozukluklarının Nedenleri: Bireylerin yaşadığı bu tür bozuklukların oluşmasında pek çok faktör etkili olmakla birlikte özellikle şeker hastalığı, omurilik bozuklukları, hareketsiz bir yaşam, sigara kullanımı gibi faktörler etkili olmaktadır. Bu faktörlerin etkisiyle ortaya çıkan bozukluklar sebebiyle bireyler de en etkili çözüm yollarını öğrenmek istemektedir.
Ereksiyon Problemi ve Olası Tedavileri

Ereksiyon sorunu da denilebilen sertleşme bozukluğu pek çok erkekte görülmektedir. Bu nedenle bireylerin sıklıkla sorduğu sorular arasında sertleşme sorunu tedavisi nasıl olur gibi sorular bulunmaktadır. Bu sorunun hem cerrahi hem de medikal olmak üzere çeşitli çözüm yolları mevuttur. Ancak ilaçla tedaviler veya şok dalga tedavisi her zaman istenen etkiyi verememektedir. Bu nedenle bireylerin son çare olarak yöneldiği cerrahi işlemler rağbet görmektedir.

Penil Protez Ameliyatı

Ereksiyon problemi yaşayan bireylerin genelde kesin bir çözüm aradıklarında başvurduğu yöntem Penil Protez ameliyatıdır. Bu yönteme 'mutluluk çubuğu' da denmekte olup tüm operasyon bir protezin ameliyatla penise yerleştirilmesinden ibarettir. Bu işlem esnasında ise herhangi bir doku çıkarılmadığı için kanama çok az olup genelde ameliyattan çıkınca aynı gün içinde hastalar evlerine dönebilmektedir. Üstelik kişiler hayatlarına normal bir şekilde devam edebilmektedir. Rutin kontrollerini yaptıran bireyler ameliyattan 4-8 hafta sonra cinsel ilişki yaşadıklarında bu protez sayesinde rahatlıkla sertleştiklerini görebilir. Bu işlem içerideki spermlere herhangi bir zarar vermediği için çocuk sahibi olmanın önünde de bir engel yoktur.