Özel davetler, etkinlikler, düğün ve buna benzer tamamen klasik olunması gereken ortamlarda erkeler için prestij sağlayan smokinler, takım elbiselere(suit) göre daha modern ve şık bir duruş sergiler. Smokin kullanmak, takım elbise kullanmak kadar kolay değildir. Çeşitli detaylara dikkat ederek doğru bir şekilde kombinlenen smokinler ile tüm şıklığınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Smokin başlı başına özel detaylar üzerine kurulu bir kıyafet olup, ciddi ve şık olunması gereken ortamlarda tercih edilir. Bu sebeple smokin kullanırken çeşitli konulara dikkat edilmesi gerekir. Hazır şekilde smokin bulunabileceği gibi özel dikim şeklinde de smokinler hazırlatmak da mümkündür. Smokinlerin her parçasının kendine özel çeşitli özellikleri ve detayları vardır. Smokin tercih edenlerin özen gösterilmesi gereken parçaların başında gömlekler gelir. Bespoke shirts yani özel dikim gömlek tercih edenler, hem konforlu hem de konforlu bir kullanım elde edebilirler. Smokin içinde kullanılacak gömlekler özel dikim ve hazır giyimden hangisi olursa olsun kesinlikle beyaz olması gerekir. Takım elbiseler için bu şekilde bir zorunluluk yokken, smokinler için vardır.

Bespoke shirt ile smokinleri tamamlayabilirsiniz

Smokinlerin içerisinde kullanılan gömlekler normal beyaz gömlekmiş gibi gözüküyor olsa da kendine has birkaç özelliği vardır. Smokin için gömlek seçimi yaparken öncelikle hazır giyim mi yoksa özel dikim smokin (Bespoke suits) şeklinde mi alınacağına karar verilerek doğru ürün seçilmelidir. Smokin gömleğinin göğüs kısmı normal gömleklere göre biraz daha farklıdır. Bu ürünlerin göğüs kısmında yukarıya doğru devam eden üçgen bir detay yer alır. Bu kısım genellikle pilili veya pike şeklinde tasarlanır. Pikeli şekilde tasarlanan modellerin ön kısmı sert dokulu olsa da pilili olan modeller biraz daha yumuşaktır. Smokin gömleklerinde en fazla dört adet düğme olur. Bunların bazıları özel olarak tasarlanır. Smokinler için tasarlanan gömleklerin yaka kısımları iki şekildedir. Bunlar ata ve klasik yakadır. Ata yakalı gömlekler, çenenin alt kısmından dışarıya doğru baskı yakan küçük noktalara sahiptir. Klasik yaka smokin gömlekler ise her zaman kullanılabilir modellerdir. Şık ve modern bir görünüm elde etmek için smokin parçalarının her birinin uyum içerisinde olmasına özen göstermeniz gerekir.