Teleskopik Direk Nedir?

Teleskopik demir direk, kirişler ve döşemeler için yapılan kalıplarda kalıp dikmesi amacıyla kullanılan, montajı, sökülmesi ve taşınması kolay, istenilen yüksekliğe ayarlanması kolay taşıyıcı elemandır. Bu elemanlar genellikle demirden yapılır ve dayanıklıdır. 2.el teleskopik direk fiyatları sahibinden Four Way, Long U, Standard U, Straight gibi çeşitlerle satışa sunulmaktadır.

Döşeme kalıp sistemi için teleskopik mesnet sistemleri, kirişler ve ızgaralar arasındaki mesafenin yanı sıra teleskopik boruların montaj mesafesinin döşeme üzerindeki yükler dikkate alınarak ayarlanabildiği bir sistemdir. Teleskopik ayarlanabilir direk sistemleri; Teleskopik boru direkler (300-350-400cm), teleskopik iskele, teleskopik çubuk, teleskopik çubuk, demir çubuk, inşaat çubuğu, teleskopik çubuk ve demir çubuk olarak da adlandırılır ve çeşitli kullanım şekillerine sahip olarak desteklenen tripodlar bu guba girer.

Teleskopik direk; Geniş inşaat uygulamaları yelpazesi, yüksek yük kapasitesi ve düşük maliyeti nedeniyle tercih edilen üründür. Teleskopik demir direk, yapıldıktan sonra hassas bir şekilde ayarlanabilen ve zemindeki yükü kolayca destekleyen bir yapı elemanı haline gelir. Tek kullanımlık olmayan teleskopik tripodlar tekrar kullanılabilir.

Teleskopik Direklerin Kullanım Avantajları

Ayarlanabilir ayakları her yükseklikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde kurulup demonte edilebilen teleskopik demir direk ekonomikliği ve güvenilirliği, seçimde önemli etkenlerden biridir. Teleskopik raflar (çubuklar) farklı kesit tiplerine ve farklı çalışma yüksekliklerine göre yapılmaktadır. Bunlar kullanımı çok kolay ve tekrar kullanılabilir öğelerdir. Performans, beka ve hassasiyet en üst düzeydedir. Güverte ve kiriş altı uygulamalarında performansı mükemmeldir. Zeminde ve kiriş altı olmak üzere iki tipi olan mahya yuvaları 5 mm kalınlığında sacdan yapılmıştır. Ayar vidası kısmı dış boruya kaynak yapılır veya standarda uygun bir çelik borudan, kesmeden bir torna tezgahında kare bir diş açılarak bastırılarak doğrudan dış boru üzerine açılır. Standartlara uygun hidrolik sistem ile çalışan otomatik zımbalar ile kaba ayar delikleri açılmaktadır.

Teleskopik Direk Özellikleri:

  • Koruyucu panellerle birlikte bina cephelerini, asansör boşluklarını, dübel ve paspassız geniş boşluk boşluklarını kapatmak için etkili, basit ve hızlı bir çözümdür.
  • Farklı çalışma yüksekliklerine ayarlanabilir.
  • Dış borular 60 mm, iç borular standart 48 mm borulardan yapılmıştır.
  • Taban plakası 10 mm çapında deliklere sahiptir.
  • Kolayca taşınabilir, monte edilebilir ve istiflenebilir
  • Güçlü ve dayanıklıdır
  • Yüksek esnekliğe sahiptir.
  • Kurulumu, sökülmesi, istiflenmesi ve taşınması kolaydır.
  • İstenilen yüksekliğe ayarlamak mümkündür.
  • İstenilen kafa, mesnet üzerine kolayca monte edilebilir.
  • Üç ayaklı standı ile kalıp montajı sırasında devrilmeye karşı ayakta durabilen stand kullanımı kolaydır.
  • Döşeme kalıp, kiriş kalıp vb. kalıplarda kalıp altında taşıyıcı eleman olarak kullanılır.
  • Referans elemanı olarak da kullanılabilir.
  • Otomatik matkaplarda 10 cm aralıklı ardışık delikler sistemi vardır.
  • Debriyaj mekanizması ve somunu ile ayar ve sabitleme kolaylıkla yapılabilmektedir.
  • Taban plakası 5 mm kalınlığında ve 120 x 120 mm ölçülerindedir.
  • 60 x 3 mm dış boru ve 48 x 3 mm iç boru ile TSE standart çelik borudan üretilmiştir.

Teleskopik Direk Ne İşe Yarar?

Teleskopik direkler çeşitli kesit tiplerine ve farklı çalışma yüksekliklerine göre yapılmaktadır. Bunlar kullanımı çok kolay ve tekrar kullanılabilir öğelerdir. Performans, beka ve hassasiyet en üst düzeydedir. Güverte ve kiriş altı uygulamalarında performansı mükemmeldir. Döşeme ve kiriş kalıp için kalıp altında destek elemanı olarak teleskopik demir direk kullanılmaktadır. Montajı, sökülmesi ve yükseklik ayarı oldukça kolay olan standlar 3m - 3.5m - 4m - 4.5m - 5m ölçülerindedir. Yüksekliği ayarlanabilir standartlarda üretilmektedir. Teleskopik direkler, iç boru ve dış boru olmak üzere iki ana parçadan oluşur. Dış borular 60X3 veya 60X2,5 mm. İç borular 48X3 veya 48X2.5 mm siyah borulardan yapılmıştır. İsteğe göre başka ölçü ve kalınlıklarda da yapılabilir. 2.el teleskopik direk fiyatları sahibinden avantajı ile https://www.sanayiden.com/2-el-teleskopik-direk-kalip-alti-direk-demir-direk-demir-iskele sitemizde satışa sunulmaktadır.