Türkiye’deki İlk Çelik Kadın Koşusu                    

Türkiye ve Dünya’nın farklı yerlerinde yaşayan kadınları hiçbir koşula bağlamadan, özgürce koşabilecekleri ücretsiz bir etkinlikte bir araya getiren Datça Çelik Kadın Koşusu’nun ilki başarıyla sonuçlandı. Yarışa katılan başta Datça kadınlarını, sonra da kendine bu eşsiz deneyimi yaşatmak isteyen tüm kadınları, Datça-Kızlan köyünün eşsiz havasıyla, suyuyla ve doğasıyla 11 Haziran 2022’de Datça Çelik Kadın Koşusu’nda buluşturduk.

Datça Çelik Kadın Koşusu’yla, bir mesafe koşmanın ya da bitiş çizgisine ulaşmanın değil, başlangıç çizgisinin üzerine gelebilecek cesarete sahip olmanın önemini anlatmak istiyorduk. İstediğimizi gerçekleştirdik. Yarışın başladığı andan bitiş çizgisine kadar herkesin tek isteği eğlenmekti. Tüm kadınlar bir günlüğüne de olsa yaşadıkları streslerden kurtuldular ve 8 Km’yi beraber koştular. Yarışın sonunda sadece birinciye değil başlangıç çizgisine gelmeye cesaret göstermiş tüm kadınlara madalya verildi.

Sonsuz Minnet ve Teşekkür

Coğrafi konumu, pırıl pırıl parlayan plajları, koyları, yeşilin birçok tonunu göreceğiniz zeytin ve badem ağaçları ile bir doğa harikası olan Datça, Çelik Kadın Koşu projesi için ideal bir açık hava mekânı oldu. İlk Çelik Kadın Koşusu, Datça’nın Kızlan köyünde gerçekleştiği için koşuya katılan herkes memnun ayrıldı.

Çelik Kadın Koşusu’na destekleri için öncelikle değerli Datça Belediye Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Yarışın diğer destekçileri olarak; Gifterria, Terria Digital, Pürsu, Made in Çelik, Temur Demir Çelik, İnterconas, Karaman Datça, Datça Bizim Bahçeden, Gocadükkan, Aygaz da Çelik Kadınlar başta olmak üzere tüm kadınların ve Seda Nur Çelik’in yanında oldu.

Çelik Kadın Koşusu’na verilen her destek için Seda Nur Çelik ve yarışa katılan diğer tüm kadınlar ve kız çocukları adına sizlere teşekkür ederiz. Destekleriniz sayesinde gerçekleştirdiğimiz bu koşu uzun bir maratonun başlangıcı olacaktır.

Seda Nur Çelik