Ukraynaca Tercüme

Ukraynaca Tercüme Hakkında

Ukraynaca, Ukrayna'nın ve Rusya'nın bazı bölgelerinin resmi dili olarak kabul edilir. Ayrıca Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Sırbistan'da da her bölgenin kendine özgü lehçesi ile konuşulmaktadır. Anadili Ukraynaca olan veya Ukraynacayı ana dili gibi bilen kişiler, bu lehçeleri anlar ve her bölgenin sahip olduğu kültürel ve dilsel ince ayrımları tespit ederek anlaşılır bir Ukraynaca çeviri hizmetini garanti eder.

Ukraynaca Tercüme Neden Gereklidir?

Ukrayna ekonomisi, tarımda gelişmeler ve güçlü üretimi ile son birkaç yılda GSYİH oranında büyüme belirtileri gösterdi. Ukraynaca çeviri hizmeti, işletmenizin yeni, gelişmekte olan bir kitleyle bağlantı kurmasına ve uluslararası alanda büyümenize yardımcı olabilir. Dünya çapında tahmini 50 milyon konuşmacı ile Ukraynaca çeviri hizmeti, şirketinizin hedef kitleye ulaştırmak istediği mesajı çevirebilir ve daha önce el atmadığınız bir pazara ulaşmanızı sağlayabilir. Alfabe ayrıca Kiril alfabesine dayanmaktadır. Anadili Ukraynaca olan veya Ukraynacayı ana dili gibi bilen bir kişi, alfabe ve dil bilgisi kurallarına hâkim olacak ve doğru ve yüksek kaliteli bir çeviri vaat edecektir.

Birçok insanın doğru bildiği yanlışlardan biri, Rusça ve Ukraynacanın aynı dil olduğudur. Hem Rusça hem de Ukraynaca dilleri kökenlerini, Eski Doğu Slav dilinden almaktadır. Ukraynaca ve Rusça, Kiril alfabesini kullanıyor ve birçok benzerlik paylaşıyor olsa da aynı dil değiller. Aslında, Ukraynacanın Slovakça veya Lehçe ile Rusçadan daha fazla ortak noktası vardır. Deneyimli bir Ukraynaca tercüman, Slav dilleri arasındaki ince ayrımları anlayıp ayırt edebilecek ve daha doğru bir çeviri hizmeti sunacaktır.

Ukraynaca dili, dilin konuşulduğu bölgeye göre değişmekle birlikte dilbilimcilerin üzerinde uzlaştığı üç ana lehçe grubu vardır: kuzey, güneybatı ve güneydoğu. Ukrayna nüfusunun %15-20 kadarı, Surzhyk olarak bilinen karışık bir dil konuşuyor. Surzhyk kelimesi çavdar içeren farklı tahılların karışımına veya böyle bir karışımdan yapılan un veya ekmek gibi bir unlu mamule atıfta bulunur. Bu dil, Ukraynaca dilbilgisini ve telaffuzunu Rusça kelime bilgisi ile birleştirir.

Çevirimvar Online Tercüme Bürosu her biri bir dizi sektörde artalan bilgisine sahip profesyonel Ukraynaca çevirmenlerle çalışmakta olup sektöre özel çevirilerin tamamlanmasını sağlar. Çevirmen ekibimiz, müşterilerimize ve hedef kitlelere özel her türlü içerik için çevrinin gerektirdiklerini uyarlayabilir.

Ukraynaca Tercüme Hizmeti

Ukrayna halkının geçirdiği bu zor günlerde çevirmenler, Ukrayna halkına çeşitli şekillerde yardım eli uzatıyorlar. Çeviri sektörü çalışanları, haberleri tercüme etmekte ve hastanelerde tedavi görenlere tıbbi tercüme desteği sağlamaktadır. Aynı zamanda göçmenlik gibi yasal konularda tercüme desteği sunulur. Diğer ülkelere sığınmak zorunda kalan bu kadar çok mülteci varken dünyanın her yerinde yardım alma sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek çevirmenlere büyük ihtiyaç var.

Ukraynaca tercüme hizmeti talepleriniz için Çevirimvar’ın internet sitesine 7/24 ulaşabilirsiniz. Deneyimli çevirmenlerimiz, çevrimiçi ulaştıracağınız belgelerinizi herhangi bir pürüz olmadan çevirecek, profesyonel ve kaliteli Ukraynaca tercüme hizmetinden faydalanmanıza imkân sağlayacaktır.