Instagram, kullanıcıların güvenliğini artırmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Platform, daha önce kimlik yükleme seçeneğine sahipti. Bu özelliğin yetersiz kalması üzerine şirket, kullanıcıların yaşını doğrulamak için iki yöntem belirledi. Bu yöntemlerden ilki video çekmek, ikincisi ise takipçilerin hesap sahibine kefil olması.

Kullanıcıların doğrulama için çektiği videolar, dijital kimlik girişimi Yoti ile analiz edilecek ve tahmini bir yaş sunulacak. Şirket, videonun analiz edildikten sonra hem Yoti sistemlerinden, hem de Instagram’dan silineceğini söyledi.

Video çekerek yaş doğrulama özelliğinin ülkemize ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. Şirket, yeni seçenekle birlikte kullanıcıların kendilerine uygun içerikler görmesini amaçlıyor.

Instagram’ın politika direktörü Tara Hopkins, konuya ilişkin açıklamasında, “Herkesin Instagram’ı yaşına uygun bir şekilde deneyimlemesini istiyoruz, bu da onların kaç yaşında olduklarını bilmemiz gerektiği anlamına geliyor ve bu, sektörümüzdekiler için bir meydan okuma” dedi.

Instagram, kullanıcıların yaşlarını tahmin etmek için uygulama içi yapay zeka kullanıyor. Ancak raporlara göre sonuçlar pek başarılı gibi değil. Platformun 13 yaş sınırına sahip olduğun belirtmekte fayda var.