Web Tasarım Yapılmasınız Amacı

Web tasarım, web sitesinin arama motorlarında erişilebilirliğini sağlayan, ana hatları ile kişi ve kurumları, ürün ve hizmetleri tanıtan grafik ve metinlerin bir araya geldiği tasarım çalışmalarıdır. Web Tasarım kısaca kişi ve kurumların dijital ortamda görünen yüzünü ifade etmektedir. İnternet tarayıcılarının görüntüleyebileceği bir şekilde özel olarak hazırlanan web tasarımı, HTML dilinde olup uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Tasarım işi yapan kişilere de web master ya da web tasarımcısı adı verilmektedir. Kişi veya kurumlar için resmi bilgilendirme kanalı da denilebilir. Kaliteli bir web tasarımı, web sitesinin hedef müşteri kitlesine ulaşmasında son derece önemli olup özellikle rahat kullanım sağlayarak kullanıcı dostu olması gerekmektedir.

Katalog Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Katalog tasarımları müşterilerinizin ve hedef kitlenizin, markanız, ürünleriniz ya da portföyünüz hakkında bilgi sahibi olması için tasarlanmış görsel ve metin elementlerinden oluşan tasarımlar bütünüdür. Katalog tasarımı ise bu tasarımların ve metinlerin hazırlanması, düzenlenmesi ve yayımlanması işlemine verilen adlardır. Firmanız hakkında geniş bilgilere yer veren kataloglar, projeleriniz ve hizmetleriniz hakkında da detaylı ve dikkat çekici bilgiler içermelidir.

Çevrimdışı pazarlama aracı olan kataloglar; bir organizasyonun marka bazında tanıtımını yapabileceği gibi, bir ürün veya hizmetin pazarlama kampanyasını da en etkili biçimde görev alır. Katalog tasarımlarınız için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

Web Tasarım Unsurları Nelerdir?

Bir web tasarımında web sitesinin kalitesini belirleyen önemli etkenler bulunmaktadır.  İlk etapta görsel olarak dikkati çeken unsurlar arasında içerik, özgünlük ve güvenlik gibi noktalar web site kalitesini etkileyen önemli özelliklerdendir. Projelendirme, grafik tasarımı, HTML veya CSS kodlama, CMS entegrasyonu ve test işlemleri sonrası web tasarımı yapılabilir. Düzen;  Web sitesinde kullanılan grafik ve metinlerin gözü yormayacak formatta uyum içinde olması gerekir.

Renk; Renk seçimi her ne kadar isteğe bağlı olsa da, tercihler marka imajını ve kurumsal kimliği yansıtan renklerden yana seçilmeye özen gösterilmelidir. Grafikler; Sayfanın açılma hızını olumsuz etkilemeyecek grafiklerin logo, fotoğraf ya da simgelerin kullanılması gerekmektedir. Fontlar; Yazı tipleri web site tasarım kalitesinde etkili rol oynarlar. Bu nedenle kabul gören fontlar seçilmelidir. İçerik;  Görsel ve metinlerden oluşan içerik, ürün ve hizmet tanıtımında okuyucuda merak uyandıran, bilgilendirici ve seo uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.

Profesyonel Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Profesyonel web tasarımı, dijital ortamda hak ettiği yeri almak isteyen kişi ve kurumların tercihi olup uzmanlarca yapılan çalışmalar olmaktadır. İşletmeleri çevrimiçi olarak hem güvenilir hem de benzersiz göstermektedir. Web sitelerinin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde başarılı ve hedefle odaklanmış bir web sitesi için içerik ve tasarım olarak sektöre uygunluk göstermelidir.

 Böylece site sadece ulusal değil uluslararası müşterilere de eşit uzaklıkta olacağından hedef müşteri kitlesi günden güne büyüme sağlayacaktır. Satış gelirinin ve pazarlama gelirinin artış göstermesi reklam ve kampanya giderlerinin minimum seviyelere inmesi profesyonel bir web tasarımı ile mümkündür. Profesyonel ve kaliteli hizmet almak için ajans360 adresine göz atmanız yararlı olacaktır.

Web Tasarımda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her alanda olduğu gibi web tasarım yapılırken de hedef kitle önemli konumdadır. Web sitesinin amacına yönelik bir tasarımda olması, müşteriyi en doğru ve en hızlı şekilde şirkete yönlendirmesi, kullanıcıya kolaylık sağlaması ve arama motorlarına uygun formatta kodlanması önemlidir.  Sitenin görsel yönünü belirleyen web tasarımının web sitesinin çok fazla ziyaretçi çekeceği ve ziyaretçilerin sitede uzun süre zaman geçireceği şekilde yapılması, web sitesinin arama motorlarında ilk sıralarda olmasını sağlamaktadır.  

Müşteri odaklı yapılan bir web tasarım çalışması;  müşterinin ihtiyaçlarına cevap veren, dinamik, yönetilebilir, işlevsel, seo uyumlu, kurumsal kimliği doğru yansıtan ve ziyaretçilere güven veren formatta seçilmelidir. Kurumsal web tasarım da Ulusal ve uluslararası seviyede ürün ve hizmet tanıtımının yapılmasında son derece etkili rol oynayıp potansiyel müşterilere kolay ulaşmayı sağlamaktadır.

Firmanız, işleriniz ya da hizmetlerinizin ayrıntılı olarak tanıtıldığı video içeriklerin genel adı olan kurumsal tanıtım filmi, kendinizi anlatmanın ve hedef kitlenize ulaşmanın en etkili yolu olmaktadır. Firma web sitesinde hizmetlerini tanıtırken tanıtım filmi önemli rol oynamaktadır. Tanıtım filminizde marka hikâyenizi anlatırken, yolculuğunuza nasıl başladığınız, şu anki üretim tesisleriniz ya da işinizin mutfak kısmına yer vermeniz elbette doğru bir yaklaşım olacaktır. Dikkat çekici web tasarımlarınız için ajans360 adresinden bilgi ve destek alabilirsiniz.