Gözler, yüzünüze bakan birinin fark ettiği ilk özelliktir. Gözler, görünüşünüzün önemli bir yönüdür. Ancak yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı organlarımızdır. Cilt yaşlandıkça elastikiyetini kaybeder. Yerçekimi ve elastikiyet kaybı, deri fazlalığının hem üst hem de alt göz kapaklarında toplanmasına neden olur. Göz kapakları gevşer ve sarkar. Gözlerin altında kabarık torbalar belirir. Göz kapaklarının yüzeyi gerilir, kaslar zayıflar ve yağ cepleri belirginleşir. Göz çevresindeki fazla gevşek cilt kırışır ve ince çizgiler belirir. Ayrıca, alt ve üst göz kapaklarında şişkinlik oluşturan yağlar oluşur. Tüm bu değişiklikler kişiyi yorgun ve yaşlı gösterir. Bazı insanlarda, kirpiklerin üzerinde sarkan ekstra deri kıvrımları görme sorunlarına dahi sebep olabilir.

Göz Kapağı Estetiği- Blefaroplasti nedir?

Blefaroplasti, Göz kapağı estetiği ile şişkinliği azaltmak ve üst göz kapaklarından veya alt göz kapaklarından şişkin yağ, deri fazlalığı ve yumuşak kasları çıkarmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Çoğunlukla estetik nedenlerle yapılır ama aynı zamanda üst göz kapaklarının sarkması nedeniyle görmesi etkilenen yaşlı bireylerin görme yeteneğini de iyileştirir.

Göz kapağı estetiği neden yapılır?

  • Üst göz kapakları sarkıklığı
  • Üst veya alt göz kapaklarının sarkması nedeniyle kontakt lens veya gözlük takmada güçlük.
  • Göz kapağı derisinin fazla kıvrımlarının sürtünmesinden kaynaklanan tahriş
  • Göz kapağı bölgesindeki sarkmış cildi kaldırmak için kasların aşırı kullanılması sonucu alın rahatsızlığı.
  • Üst göz kapaklarının sarkması, estetik görüşünüzü engeller.
  • Alt göz kapaklarının altında torbalar sizi yorgun ve uykulu gösterir

Göz Kapağı Estetiği!

Sarkık ve şişmiş üst göz kapaklarını düzeltmek için yağ dokusu ve gevşek deri eksizyonu yapılır. Yorgun ve sarkık bir görünüm veren sarkık yüzey düzeltilerek, kalan cilt yeniden birleştirilerek üst göz kapaklarının sıkı görünümü oluşturulur. Ayrıca alttaki kaslar sıkılaştırılır.

Alt ve üst blefaroplasti, cilt dokusunu ve kırışıklıkları iyileştirmek için dolgu enjeksiyonları, alın germe, kaş kaldırma ve cilt yenileme gibi diğer prosedürlerle birlikte ve kombine yapılabilir.

Göz Kapağı Estetiğine Kimler Uygun?

Sağlığı iyi olan, gerçekçi beklentileri olan ve herhangi bir ciddi göz rahatsızlığı olmayan kişiler, Blefaroplasti için en iyi adaylar olarak kabul edilir. Birey, iyileşmeyi bozabilecek herhangi bir tıbbi sorundan muzdarip olmamalı ve sigara kullanmamalı ya da en azından azaltılmalıdır.

Adayların çoğu 25 yaş ve üzerindedir. Bununla birlikte, ailenizde sarkık veya düşük gözler genetik olarak varsa, daha erken karar vermeniz gerekebilir. Göz kapağı estetiğini karar vermeden önce hedefinizi Quartz Clinique cerrahınızla tartışın.

Ameliyat Öncesi Önlemler

Sizi Göz Kapağı Estetiğine hazırlamak için aşağıdaki adımlar atılır:

Cerrahın tıbbi geçmişinizi tartışması gerekiyor. Doktorunuz şeker hastalığı, tiroid sorunları, alerji, dolaşım sorunları, kuru göz veya glokom gibi ameliyat için risk faktörlerini değerlendirir. Sağlık sorunlarının sayısı ve ciddiyeti sizi Blefaroplasti adayı listesinden çıkarabilir.

  • Geçmişte herhangi bir ameliyat geçirip geçirmediğinizi doktorunuza bildirin.
  • Sigara içiyorsanız, sigara iyileşme sürecini etkilediği için ameliyattan birkaç hafta önce sigarayı bırakmanız en azından azaltmanız gerekir.
  • Ameliyattan önceki akşam hafif bir yemek yiyin ve gece yarısından sonra hiçbir şey içmeyin veya yemeyin.
  • Blefaroplasti yaptıracağınız sabah doktorunuzun önerdiği temel ilaçları küçük bir yudum su ile alın.
  • Ameliyat günü makyaj yapmayınız.
  • Ameliyattan sonra sizi eve geri götürecek birini ayarlayın. İlk gece evde birisinin sizinle kalmasını sağlayın.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Genellikle ayakta tedavi ortamında yapılır. Genel olarak, o gün için başka birkaç kozmetik prosedür planlamadıysanız, hastanede bir gece kalmanıza gerek yoktur.

Tüm prosedür normal koşullar altında yaklaşık 1 ila 2 saat sürer.

Ameliyat şu adımlarla yapılır:

  • Anestezi uygulaması- Lokal veya sedasyon anestezi uygulanır.

Lokal anestezi verilirse uyanık kalırsınız ancak ilaç göz çevrenizdeki alanı uyuşturur. Lokal anesteziyi güçlendirmek için sistemik yatıştırıcılar intravenöz veya oral olarak da sağlanabilir.

Blefaroplasti ile birlikte başka estetik ameliyatları da yaptırmayı planladıysanız genel anestezi verilir. İşlem sırasında genel anestezi hastayı uyutur.

  • Göz kapağı estetiğinde, cerrahınız izleri doğal kıvrımlar boyunca görünmez tutmak için göz kapaklarının bireysel kırışıklıklarını ve çizgilerini işaretler. Üst göz kapağının kıvrımına veya doğal kıvrımına kesi yapıldıktan sonra cerrahi makas, neşter, radyo frekansı kesme cihazları ve kesici lazerler yardımıyla fazla yağ çıkarılır veya yeniden konumlandırılır.
  • Kesileri kapatmak için kullanılan dikişler gözle görülmez. Çoğunlukla bu dikişler kendi kendine çözülür. Küçük dikişler çözülmüyorsa bir hafta içinde alınır. İz bırakmazlar.

Göz Kapağı estetiği Sonrası

Hemen sonra minik steril bandajlar uygulanır. Çoğu durumda gözler kapalı değildir. Ameliyattan sonra olası komplikasyonlar için izlendiğiniz uyanma odasında biraz zaman geçirmeniz gerekir. İyileşme hafiftir ve ameliyatın aynı günü eve dönmenize izin verilir.

Ameliyattan sonra aşağıdaki geçici semptomlarla karşılaşabilirsiniz:

  • Bulanık görme
  • Sulanan gözler
  • Çift görme
  • Işık hassaslığı
  • Kabarık, uyuşmuş göz kapakları
  • Şişlik ve morarma
  • Hafif ağrı veya rahatsızlık
  • Ciddi görüş değişiklikleri veya ağrı yaşarsanız derhal cerrahınızı arayın.

İyileşme sürecinde göz çevresi kırmızı ve morarmış görünecektir. İlk birkaç gün gözler şişer. Ayrıca beyaz sklera kanlı ve kırmızı görünebilir. Tam iyileşme birkaç hafta sürer.

Reçeteli merhem ve göz damlası kullanın.

Tam iyileşme gerçekleşene kadar göz makyajı yapmayın.

Göz kapaklarınızı nazikçe temizleyin.

Bir hafta boyunca yorucu aktivitelerden, yüzmekten ve ağır ağırlık kaldırmaktan kaçının.

Gözlerinizi ovmayın.

Kontakt lens kullanıyorsanız, ameliyattan sonra göz kapaklarının şişmesi geçene kadar birkaç hafta takmayın.

Gözlerinizi güneşten ve rüzgârdan koruyun. Güneş gözlüğü takmak çok iyi olur.

Yastıkların yardımıyla başınız yüksekte uyuyun.

İyileşme döneminde TV izlemeyi, dizüstü bilgisayar veya bilgisayarda okumayı ve çalışmayı sınırlayın.

Sonuç: Ne Beklemeli?

Çoğu durumda, blefaroplasti tatmin edici sonuçlar verir. Kendinize güveninizi artıracak ferahlatıcı ve genç bir görünüme kavuşursunuz. Deri fazlalığı ve göz kapağı düşüklüğü kalmaz. 10 ila 14 gün içinde morluk ve şişlik azalır. Cerrahi kesi izlerinin kaybolması bir ayı bulabilir.

Sağlığınıza bağlı olarak, blefaroplastinin sonucu on yıl veya daha uzun sürebilir. Ancak yaşlanma devam ederken, gelecekte prosedürü tekrarlamanız gerekebilir.

Göz Kapağı Estetiği kaşları kaldırabilir mi?

Aşağı inmiş ve düşük kaşları olan hastalar, kaşlarını kaldırmak için kaş kaldırma işlemine ihtiyaç duyacaktır.

Göz Kapağı Estetiğine alternatif var mı?

Blefaroplasti, göz çevresiyle ilgili kozmetik ve fonksiyonel sorunları düzeltmenin en iyi yoludur.

Göz Kapağı Estetiği fiyatlarını öğrenmek için ve Quartz Clinique ile özel bir görüşme planlamak için lütfen +90 542 464 74 33’ü arayın veya www.drleylaarvas.com dan randevu talep edin. Ziyaretinizi memnuniyetle karşılıyoruz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique