Mücevherler en çok kullanılan aksesuarlar arasında ilk sıradadır. Özellikle daha çok kadınların tercih ettiği bu ürünler, sadece görsel bir güzellik kattığı için değil pek çok farklı faydası için de tercih edilmesi gereken ürünlerdir. Üretimde çok fazla tercih edilen bazı taşların, bünyelerinde bulundurdukları manyetik etkileri sayesinde fiziksel ve psikolojik olarak da sağlık için pek çok katkısı bulunuyor.

Elmasın Özellikleri ve Faydaları

Elmaslar saf karbon bileşiminden oluşan taşlardır. Dünyanın en sert taşı olan elmaslar, değerli taşlar arasında ilk sıradadır. Birçok mücevherde tercih edilen pırlantaların temel maddesi olan elmaslar, kesilip şekil verilerek pırlantayı meydana getirir. Sertliği sebebi ile zarar görme ihtimali neredeyse imkansızdır. Elmasların bilinen faydaları ise, kullanan kişiye başarı getirmesi, kişiyi sakinleştirmesi, kişileri büyü ve nazar gibi olumsuz enerjilerden koruması şeklinde sıralanmaktadır. Tektaş kolye yapımında çok tercih edilen pırlanta modellerine Emel Pırlanta site adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yakutun Özellikleri ve Faydaları

Elmastan sonra en sert taşlardan biri olan yakut, doğal taşlar grubunda elmas, safir ve zümrüt ile aynı kategoride bulunur. Bordo ve kırmızı gibi renk tonlarını taşıyan yakut taşı, pek çok ülkede şans taşı olarak tanınmaktadır. Bulunduğu kişiye şans getirdiğine inanılır. Diğer faydaları ise, kullanan kişiye mutluluk verir, kişinin daha özgüvenli hissetmesini sağlar, kişilerde bağışıklık sistemi ve kan dolaşımı rahatsızlıklarına da iyi geldiği görülmüştür. Yakut kolye kullananların olumsuz ve negatif olan duygulardan uzak kaldığı bilinir.

Safirin Özellikleri ve Faydaları

Safir taşı, en değerli taşlar grubundadır. Safir taşının en bilindik faydası ise kalp ve böbrekleri güçlendirmesidir. Safir kolye kullanan kişilerde gözlemlenen bu sorunlar zaman içinde azalmıştır. Safir taşı kullanan kişide odaklanma sorunlarını çözmeye yardımcı olarak konsantrasyonu güçlendirir. Bu sebeple pek çok meslek dalı için çok önerilir.

Zümrütün Özellikleri ve Faydaları

Doğal ve değerli taşlar grubunda dördüncü sırada olan zümrüt taşının en bilinen faydası bağışıklık sistemine iyi gelmesidir. Sinir sistemine de olumlu etkileri olan bu taşın, böbrekler, ciğerler ve kalbe de iyi geldiği bilinmektedir. Emel Pırlanta web sitesi üzerinden siz de kendinizin ya da sevdiklerinizin sağlığı için bu taşlardan üretilen mücevherlere sahip olabilirsiniz.