Sinekten Uyuyamıyorlar, Çocuklar Zehirli Isırıklarla Karşı Karşıya

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde, eski sosyal evler çevresinden geçen mahalle sakinlerinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Vatandaşların aktardığı bilgilere göre, söz konusu derenin uzun süredir ıslahtan yoksun olması nedeniyle özellikle yaz aylarında çevrede yaşanıyor.

523373211 4080873372230894 9170481479552182077 N

Siirt’te 4. Basın Buluşması Gazetecileri Bir Araya Getirdi
Siirt’te 4. Basın Buluşması Gazetecileri Bir Araya Getirdi
İçeriği Görüntüle

“Çocuklarımızı Zehirli Sinekler Isırıyor”

Mahalle sakinleri, dereye karşı ilgisiz kalındığını belirterek yetkililere acil çağrı yaptı. Özellikle sonucu vücutlarında dile getiren bölge halkı, gece boyunca sineklerden dolayı ifade etti. “” diyen vatandaşlar, dere çevresinde düzenli ilaçlama ve temizlik yapılmasını istiyor.

Mahalleli Çözüm Bekliyor

Dere etrafındaki yoğun çöp birikimi, kirli sular ve sivrisinek üreme alanı haline gelen bölge için şimdiye kadar . Mahalle sakinleri, Akdeniz Belediyesi’ne ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çağrısında bulunarak, “” sorusunu yöneltiyor.

523728850 4080873595564205 3753505924536874630 N

Islah ve Temizlik Talebi

Bölgede yaşayan yurttaşlar, derenin , yla sivrisinek mücadelesinin başlamasını ve çevrede yapılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, bu ihmalin halk sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekiyor.

Çevre Sağlığı İçin Ses Var, Adım Bekleniyor

Gündoğdu Mahallesi’nde yaşanan çevre felaketine karşı ve geliştirilmesi için halkın sesi yükseliyor. Şimdi gözler, sorumlu kurumlarda.