Asrın felaketini Hatay’da yaşayan 17 yaşındaki Gökdeniz Aksaç, ailesi ile birlikte yerleştiği çadır kentte hayatı değişse de hayalini değiştirmeyerek kazanmak istediği tıp fakültesi için kütüphanede düzenli olarak çalışıyor.

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 11 ilde yaşamın normale dönmesi için devlet-millet iş birliği ile başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Her ilde olduğu gibi en fazla zararı gören Hatay’da da bir taraftan sosyal destekler veriliyor, bir taraftan da sahadaki çalışmalar sürüyor. Depremzedeler ise kurulan çadır kentler ile konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürüyor. Depremde evi hasar gören Aksaç ailesi de yerleştikleri çadır kentte hayatına devam ediyor. Lise son sınıf öğrencisi Gökdeniz Aksaç ise, gönüllülerin çadır kentte kurduğu kütüphanede üniversiteye hazırlanıyor. Depremden sonra da tıp fakültesi kazanma hayalinden vazgeçmeyen Aksaç, her gün düzenli olarak kütüphanede çalışmasını yaparak hayaline kavuşmak istiyor.

Tek hayalinin tıp fakültesi okumak olduğunu belirten Gökdeniz Aksaç, "Evimiz bu depremde ağır hasar aldı, girilemez durumda. Şu anda çadırda kalıyoruz. Deprem gönüllülerinin bize yardımları sayesinde bu kütüphanedeyim. Şu an YKS’ye hazırlanıyorum, tıp okumak istiyorum. Ama bu şartlarda bakalım evdeki gibi olmuyor, internet yok, teknolojik aletler yok. Buradaki kitaplardan olduğu kadar çalışıyorum. Ben enfeksiyon tanı uzmanı olacağım. İki üniversite okumayı düşünüyorum Bir tane yazılım, bir tane tıp. Bakalım sınavdaki sıralama önce hangisini okuyacağımı belirleyecek" dedi.