Kahramanmaraş’ta ev hanımları, oluşturulan çadır dikiş atölyelerine gelerek hem deprem psikolojisinden kurtuluyor hem de meslek öğrenerek ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeki oluşturulan iki çadırdaki dikiş atölyesi, depremden etkilenen ev hanımlarının yeni iş yeri oldu. Girişimci bir iş adamı tarafından oluşturulan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunduğu çadır atölyelerde kadınlar ilk etapta tişört hazırlıyor. Deprem psikolojisini atmak için çadır atölyeye geldiğini ifade eden 2 çocuk annesi Ayşe Nacar, “Biz psikolojik olarak çok zor zamanlardan geçtik, hem maddi hem de manevi olarak. Daha önce Halk Eğitim kursunda olduğumuz için hocamız bizi davet etti ve bizler de öncelikle psikolojimin düzelmesi ve hayata yeniden başlayabilmek için geldim. İki çocuğum ile beraber çok iyi geliyor, meslek öğreniyorum” dedi.

Makbule Türkyılmaz ise, “Artçılar oluyor ama biz burada daha rahat çalışıyoruz. Tişört yapıyoruz, depremzedelere vereceğiz” diye konuştu.

Depremzede kadınlara iş imkanı sağlayan Ferhan Geylan, “Buraya gelme amacımız en büyük sorunun istihdam olarak çalışma başlatmak istedik. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi de destek oldu. Buradaki projeyle bir dikiş atölyesi kurduk. Bu atölyemizde şimdilik tişörtler yapılıyor ve pazarlanacak. Bunun yanı sıra başka teklifler de geliyor ve daha sonra pazarlanması ile çalışan, emek veren kadınlarımızın gelirlerini artırmak istedik. Minik bir proje ile başladık ana amacımız bu projenin yaygınlaşması için tüm firmaların bu tip çalışmaları destekleyerek ve katılarak acil işe ihtiyacı olan insanların istihdamlarını sağlamak. Ufakta olsa bir kıvılcım başlatmak ve devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.