Adana’nın Kozan ilçesinde ölen vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı ’Ölüler Kıraathanesi’ olarak bilinen nostaljik kıraathanede buruk bayramlaşma yaşandı. İlçede vefat eden vatandaşlar için kıraathanede Kuran okundu, dualar edildi.

Kozan ilçe merkezinde Tarihi Kozan Çarşındaki ’Ölüler Kıraathanesi’ olarak bilinen Nejat Karataş’ın işlettiği kıraathanede Ramazan Bayramı’nda, ilçede vefat eden vatandaşlar unutulmadı. Duvarlarında yaklaşık 700 Kozanlı vefat eden vatandaşın fotoğrafının asılı olduğu kıraathanede Kuran-ı Kerim okundu, ölen vatandaşlar hatıraları ile yad edildi.

Kıraathane sahibi Nejat Karataş, “İlçede vefat eden tanıdığımız selamlaştığımız yaklaşık 700 kişinin fotoğrafı kırathanede asılı vaziyette duruyor. Vatandaşlarımızı bu bayramda anmak istedik. Onları her yıl Ramazan ve Kurban Bayramında dualarla anıyoruz. Farklı bir atmosfer çok fazla şehir dışından ziyaret için gelen oluyor. Burada bulunan ilçe sakinleri her birinin arkadaşı akrabası bu duvarda vefat eden mutlaka bir yakının resmi var. Bayağı bir resim oldu bizlerde bu hatıraları sürdürüyoruz” dedi.

Kuran okuyan Nazmi Özarslan ise "Buradaki herkesi tanırdım. Bende burada Hoşkadem Camisinden emekliyim" diye konuştu.

Ayvalık'ta heyecan verici prömiyer Ayvalık'ta heyecan verici prömiyer

Kıraathane gelen misafirlerden Yasin Dağlı, “Buralardan hep güzel insanlar geldi geçti. Buraya geldiğimde hep yad ediyoruz" dedi.

Akrabalarının fotoğraflarının bu kıraathanede olduğunu aktaran Ahmet Can Karaoğlu, “Benim burada babamın akrabalarımın fotoğrafları var. Uzun yıllardır dışardaydım. Burada arkadaşlarım onları yaşatıyorlar. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, toprağı bol olsun” diyerek kıraathaneye iyi ki geldiğini ifade etti.

Vatandaşlardan Gürdal Kalkan ise "Her yıl bu geleneği yaşatıyoruz. Buradaki rahmetlilerin yüzde 90’nını tanıyorum. sene de iki kez mevlit okutuyoruz” dedi.