Eskişehir Anadolu Üniversitesi Anadolu Oyun Evi ekibi, Hatay’da bayramda da çocuklar için öğretici etkinlikler düzenledi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, iki büyük depremle sarsılan 11 ildeki vatandaşlar için başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor. Belen Kaymakamlığı ve Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi tarafından hayata geçirilen “Anadolu Oyun Evi” depremzede çocuklar için düzenlediği öğretici etkinliklerle faaliyetlerine devam ediyor. Anadolu Üniversitesi desteği ile gönüllüler Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda etkinliklerini Hatay’daki tüm çocuklara ulaştırmak için yollarda olacak.

Anadolu Oyun Evi, Dikmece, Harbiye, Samandağı ve İskenderun ilçeleri ve Karali, Küçük Dalyan, Serinyol mahallerinde bayrama özel programla çocukların yanında olacak. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları tarafından bölgede çocuklara özel etkinlikler düzenlenirken, yine Devlet Konservatuarı öğrencileri bayramda oyun sahneleyecek. Öte yandan Anadolu Üniversitesi personeli ve Eskişehirli yardımseverlerin bağışları ile toplanan şeker, çikolata, kıyafet, oyuncaklar bölgedeki depremzede çocuklar ve ailelerine ulaştırılacak. Turizm Fakültesi tarafından bölgeye götürülen pamuk şeker makinesi ise bayramda çocuklara pamuk şeker ikram edecek.

Anadolu Oyun Evi

Anadolu Oyun Evi’nin gönüllülerin desteğiyle Belen’de oluşturduğu etkinlik alanında çocuklar için çeşitli eğitici-öğretici faaliyetler ve film gösterimleri, tiyatro oyunları ve konserler düzenleniyor. Anadolu Oyun Evi’nde gönüllü Anadolu Üniversitesi akademisyen, öğrenci ve personeli faaliyet yürütüyor.