Hatay’da minik öğrenciler kumbaralarında biriktirdikleri paraları depremzedeler için AFAD’ın hesabına yatırdı.

Erzin ilçesinde anasınıfı öğrencileri örnek bir davranış gösterdi. Minik öğrenciler, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden arkadaşları Yunus Emre için kumbaralarında para biriktirdi. Öğrenciler daha sonra kumbaralarında biriktirdikleri paraları getirerek, öğretmenleri Fidan Eser ile birlikte bankaya gidip arkadaşları adına depremzedeler için AFAD’ın hesabına yatırdı.

Öğrencilerden Ümmü Gülsüm Yalınkılıç, “Antakya’da ailesiyle enkaz altında kalan arkadaşımız Yunus Emre için, Ramazan boyunca kumbaramızda para biriktirdik onun adına AFAD’a yatıracağız” dedi.

Başlamış Camii İmamı Mehmet Yalınkılıç da öğrencilerin depremde ailesiyle birlikte hayatını kaybeden arkadaşları Yunus Emre Kurt adına, depremde zarar gören vatandaşlar için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını AFAD’ın hesabına yatırmaya geldiklerini kaydetti. Yalınkılıç, “Miniklerimiz çok heyecanlılar. Buraya gelmeden önce hayatını kaybeden arkadaşları Yunus Emre Kurt’un mezarını ziyaret ettiler. Orada arkadaşlarının mezarını çiçeklerle donatıp okuyabildikleri duaları okudular” diye konuştu.