Soğuk Hava Gidiyor - Bahar Kendini Hissettirmeye Başladı
Son günlerde sabahları üşüten soğuk hava yavaş yavaş çekiliyor. Meteoroloji'nin değerlendirmesine göre 14 Nisan itibariyle sıcaklıklar hızlı şekilde artacak. Sabah mont, öğlen ince hırka durumu olabilir. Bahar aylarında bu tarz değişimler sık oluyor zaten, geçen yıl nisan ortasında bir anda sıcaklık artmıştı, herkes şaşırmıştı.
Sıcaklıklar Bir Anda Yükselecek - 8 Derece Artış
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre iç kesimlerde sıcaklıklar 4 ila 8 derece artacak. Sahil bölgelerinde artış biraz daha sınırlı kalacak. Yine de hissedilir bir değişim olacak gibi duruyor.
Bahar geçişlerinde bu tarz ani yükselişler oluyor. Sabah kalın giyinip öğlen pişen çok kişi var. Hava biraz kararsız gibi aslında, sıcak ama serin de... garip bi dönem.
Yağışlar Azalıyor - Güneş Geri Geliyor
13 Nisan günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Sonrasında ise ülke genelinde yağış görünmüyor. Parçalı bulutlu ama güneşli günler geliyor.
Üç Büyük Şehirde Hava Nasıl Olacak
Ankara'da yarın 12 derece olan sıcaklık, salı günü 16 dereceye çıkacak. Çarşamba günü 19 derece civarı. Başkentte bahar hissedilecek.
İstanbul'da sıcaklıklar biraz daha dengeli. Yarın 15 derece. Salı 17 derece. Çarşamba 16 derece civarında.
İzmir zaten sıcak. Yarın 22 derece. Salı 24 dereceye kadar çıkıyor. Çarşamba 23 derece civarında kalıyor.
Montlar Dolaba Gidiyor Mu - Tam Olarak Değil
Gündüz sıcak, sabah ve akşam saatleri serin olabilir. Bu dönemlerde hastalıklar da artıyor genelde. Bahar geldi gibi ama tam da gelmedi gibi. Hava biraz kararsız... Yine de güneş yüzünü gösterecek.

