Mersin’in sahipsizliğini yıllar önce Ata buraya yaptığı ziyaretinde söylemiş ancak halen inanmak istemiyoruz fakat yaşananlara bakınca inanmamak ve Ata’ya hak vermemek elde değil..

Bir spor kulübü olmasına rağmen ,Mersin’i her alanda duyuran ve Mersin’i bir marka kent olarak tanıtan Mersin idman yurdu iki sezondur adeta yalnızlığa itilmek istenmektedir..Mersin idman Yurdu başkanlığı yıllardır göğüsleyen iş adamı Ali Kahramanlı gecesini gündüzünü adeta Mersin idman yurdu için harcamaktadır..

Mersin idman yurdu’na her zaman destek vaadinde bulunacaklarını söyleyen iş dünyası ve siyasetçiler ile Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri , bırakın desteği köstek olmasınlar yeter..Mersin idman yurdunun  oynadığı maçlara davetiye ile girebilmek için her yolu deneyen iş dünyasının mümtaz temsilcileri maalesef iş paraya ve Mersin idman yurduna gelince adeta saklanacak delik aramaktadırlar…Para yerine akıl veriyorlar….

Mersin idman Yurdunun ekonomik sıkıntılarına rağmen geldiği nokta çok iyidir..Başkan Ali Kahramanlı elinden geldiğince maddi ve manevi olarak gücü yettiğince takımı sırtlamış ve Mersin idman yurdunu yaşatabilmek uğruna tek başına bırakılmak istense de çalışmalarını sürdürmüştür..

Mersin kenti Mersin idman yurdu ile duyulmaktadır. Mersin idman yurdu her hafta kente ayra bir heyecan ve ayrı bir hareketlilik kazandırmaktadır..Takıma beklenen destek ise bir türlü gelmemiştir. Mersin ilinin valisi birkaç kez  Mersin idman yurduna destek girişimlerinde bulunmuş ancak olumlu sonuç çıkmamıştır.. Mersin kenti için , Mersin için mangalda kül bırakmayanlar her nedense şimdi ortalarda görünmemektedirler..

Mersin de çeşitli isimler altında düzenlenen festivallere trilyonları bulan iş dünyasının konu Mersin idman yurduna gelince sessiz kalması anlaşılır bir durum değildir..

Mersin idman yurdu bu kentin genç ihtiyar her kesiminin temsilcisidir, aynı zamanda Mersin idman yurdu kent gelişmişliğinin de temsilcisidir..

Şimdi Mersin idman yurdu konusunda hiçbir destek vermeyen adaylar, devam eden seçim sürecinde spor sever mersinlilere ne diyecekler merak ediyoruz. Mersin idman yurdu konusunda kılını kıpırdatmayan adayların partilerine kazandıracak fazla bir şeyleri olduğuna şahsen ben inanmıyorum…

Şimdi Mersin idman yurduna destek zamanıdır. Herkes kendi gücü oranında kırmızı lacivertli takıma destek olursa sanırım Mersin hakettiği yere yeniden gelir ve sporla birlikte Mersin yine Marka Kent olur…