Dağ Filmleri

Örneğin dünyamızın ilk oluşumu sırasında tek bir kıtanın var olduğunu daha sonrasında yer hareketleri sayesinde bu kıtaların birbirlerinden ayrıldıklarını biliyoruz. Bunun yanı sıra dağların nasıl oluştukları ise oldukça gizemli. Genellikle dağ kavramını ülkemizde sağlam yapıda olan anlamında kullanırız. Dağlar genellikle sert taşlardan ve kayalardan meydana geldiği için sağlam olmasıyla dikkatleri üzerine çeker. Dağ gibi sağlam cümlesi de buradangelir. Doğa tutkunu, gezmeyi ve tırmanmayı sevenler ise dağ filmleri izleyerek kendilerini bu anlamda motive ederler. İzlenilmesi gereken en önemli dağ filmleri arasında 2015 yapımı Everest filmi yer alır. Yaklaşık 8,8 km uzunluğuyla dünya sıralamasında ilk sırada yer alan Everest’e tırmanmak da her yiğidin harcı değildir.

Doğa Tutkunları için Hangi Hobiler Uygundur?

Boş zamanlarımızda yapabileceğimiz uygun aktiviteler bulunur. Kimileri müzik, tiyatro veya sinema gibi hobiler edinirken, kimileri daha çok adrenalin içeren aktivitelere yönelirler. Adrenalin tutkunlarının yapabilecekleri sporlar arasında doğada bisiklet sürmek, uzun yürüyüşler yapmak, tırmanmak yer alır. Özellikle Alp veya Everest gibi yüksek tepelere tırmanmak her zaman insanlar tarafından ilgi çekici olmuştur. 

Yapılacak aktivite ne olursa olsun buradan çıkarılacak amaç hoş vakit geçirmektir. Bununla birlikte her insanın farklı uğraşlar edinmesi de aşikardır.

Editör: Arda KERSU