İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), depreme dayanıklı olmayan binaların tespit edilmesi ve güçlendirilmesi için çalışmalar yürütmektedir. İBB, 2019 yılında, depreme dayanıklı olmayan binaların tespit edilmesi için bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında, İstanbul'daki tüm konutlar incelendi ve depreme dayanıklı olmayan binalar tespit edildi. Tespit edilen binaların sahiplerine, binalarını güçlendirmeleri için teşvikler verildi. İBB, ayrıca depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasını da desteklemektedir.

İstanbul'da depreme dayanıklı olmayan binaların sayısının azaltılması için, İBB'nin çalışmalarının yanı sıra, vatandaşların da bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Vatandaşlar, depreme dayanıklı olmayan binalarda oturmaktan kaçınmalı ve depreme dayanıklı binalarda oturmalıdır. Vatandaşlar, ayrıca depreme hazırlıklı olmalı ve deprem çantası hazırlamalıdır.

İstanbul'da depreme dayanıklı olmayan binaların sayısının azaltılması, deprem riskini azaltacaktır. Deprem riskini azaltmak, can ve mal kaybını önlemek için önemlidir.