İzmir, Egenin en güzel ve en modern şehirlerinden biri. Gerek masmavi denizi ile gerekse, antik kentleri ve tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini büyüleyen muhteşem bir şehir. İzmir gezilecek yerler büyük çoğunlukta Konak'ta toplanıyor olsa da, şehrin diğer ilçeleri ve semtleri de görülmeye değer.

1.Efes Antik Kenti'ne Sahip Olması

Efes Antik Kenti her ne kadar, Selçuk'ta bulunuyor olsa da, İzmir terminalinden rahatlıkla gidilebilecek olduğundan, İzmir'e gelen hemen hemen her turistin ilk görmek istediği yerlerden. Gerek Celsus Kütüphanesi ve Yamaçevleri ile gerekse Büyük Antik Tiyatrosu ve muhteşem tarihi dokusu ile, İzmir'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Efes Antik Kenti'ne ulaşım için öncelikle Selçuk'a gitmek gerek. Bunun için İzmir terminalinden her saatte bir hareket eden minibüsler ile, Selçuk'a ulaşabilirsiniz. Selçuk terminalinden Efes'e gitmek için ise, minibüsleri kullanabilirsiniz. Her 15-20 dakikada buradan efese giden minibüsler bulunmaktadır.

2.Muhteşem Bir Deniz Manzarası Olması

İzmir'de deniz manzarası mekanları İstanbul'u aratmıyor diyebilirim. Muhteşem sahilleri ve plajları ile İzmir turizmini epey canlandırmakta. Özellikle Konak'ta bulunan Konak Kordon Boyu, gerek atmosferi gerekse muhteşem deniz manzarası ile, turistlerin en çok merak ettiği yerlerden. Bunun yanında hem deniz manzarası hem de muhteşem bir gün batımını seyredebileceğiniz yer ise, Bostanlı Sahilidir. Ziyaretçi kalitesinin oldukça yüksek olduğu bu sahil, İzmir'in en popüler yürüyüş yollarından biri olarak bilinmekte. Daha çok İzmirlilerin uğrak yeri olarak bilinen Bostanlı Sahilinde az da olsa, turistlere ev sahipliği yapmakta.

3.Tarihi Bir Çarşısı Olması

İzmir'in en bilinen ve en büyük eski çarşısı olarak bilinen Kemeraltı Çarşısı, İzmir'e gelen turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Gerek birçok alışveriş mağazası ile gerekse muhteşem tarihi yapılara ev sahipliği yapmasıyla oldukça büyüleyici bir yer. İzmirlilerin alışveriş merkezi olarak bilinen bu Kemeraltı Çarşısı içerisinde, daha birçok tarihi yapı bulabilirsiniz. Bunlardan en önemlileri ise, Hisar Camii ve Kızlaraağası Hanı'dır. Kızlaraağası Hanı, fincanda pişen kahvesi ile meşhur olan bir yer. Bu han içerisinde dilediğiniz birçok şeyi de rahatlıkla bulabilirsiniz. İzmir'den hediyelik bir eşya veya İzmir anısına bir şey almak istiyorsanız, bu han en iyi seçeneklerden biri olacaktır.

4.Şehrin Merkezinde Agorası Olması

Namazgah semti sınırları içerisinde bulunan Smyrna Agora Antik Kenti, İzmir'de görülebilecek tarihi yerlerden biridir. Son yıllarda yapılan kazı çalışmalarının artırılması ve tanıtımının yapılmaya başlanması ile turizme kazandırılan Agora, İzmir'in en turistik yerlerinden biri olarak bilinmekte. Tarihi bir Bazilika, birçok mezar taşları, heykeller ve yazıtlar bulabileceğiniz Agora, İzmir'in buram buram tarih kokan yerlerinden. İzmirlilerin bile bihaberdar olduğu bu tarihi kent, tarih sevenlerin izmir'e gelme sebeplerinden.

5.Tarihi Bir Asansörü Olması

İzmir Tarihi Asansör, fevkalade deniz manzarası ile İzmir'de manzaranın tadını çıkarabileceğiniz yerlerdendir. Asansör, Kemeraltı Çarşısına yürüme mesafesinde bulunuyor. Her ne kadar Tarihi Asansör olarak bilinse de, günümüzdeki asansörler kadar hızlı ve modern olan bu asansörün manzarası görülmeye değer. Asansörden çıkar çıkmaz sol tarafta bulunan kafede oturabilir ve İzmir'in eşsiz manzarasını seyre dalabilirsiniz. İzmir'in bu güzide yerinin ücretsiz oluşu da, burayı ziyaret etmek için güzel sebeplerden bir diğeridir.

İzmir, gerek tarihi dokusuyla gerekse denizi, plajı ve kibar insanları ile Türkiye'nin en turistik şehirlerinden biri. Bu şehri ziyaret etmek için nedene bile ihtiyacınız yoktur.