ANTALYA, (DHA)- KONYAALTI Belediyesi'nin kent sakinleri için ücretsiz düzenlediği Yaz Spor Kursları başladı. Kurslar kapsamında belediye adına Konyaaltı'nda ilk kez yüzme kursu verildiği kaydedildi.
Konyaaltı Belediyesi, yıl boyunca iki farklı dönemde gerçekleştirdiği spor kurslarıyla her yaştan vatandaşı sporla buluşturmaya devam ediyor. Yaz ve kış dönemlerinde düzenlenen eğitimler kapsamındaki Yaz Spor Kursları başladı. Yaklaşık 500 ilçe sakini sporsever futbol, basketbol, tenis, yüzme, yoga, pilates, pickleball, judo, güreş, oryantiring ve eğitsel oyunlar branşlarında gerçekleştirilen eğitimlerden yararlanıyor. Kurslar genellikle Konyaaltı'na kazandırılan yeni spor tesisi İsmet Selekler Spor Tesisi'nde yapılırken, HayatPark, Konyaaltı Atatürk Stadı ve Toros Futbol Sahası'nda da eğitimler sürüyor.
'AİLELER VE ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU'
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan'ın onayıyla yeni tesiste hazırlanan yüzme havuzunda ise Konyaaltı Belediyesi adına ilk kez yüzme kursu veriliyor. 5- 11 yaş arasındaki çocuklar, kendileri için hazırlanan program çerçevesinde ücretsiz kurstan faydalanıyor. Kursla ilgili konuşan Konyaaltı Belediyesi Yüzme Antrenörü Emre Soylu, 'Konyaaltı Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Aileler ve çocuklar bu durumdan çok mutlu. Teşekkür ediyorlar ve kursa severek geliyorlar. Başlangıç seviyesinde temel eğitim veriyoruz. Ayak vuruşları, suyun üzerinde durma, atlayış, suda kendini güvenli bir şekilde ilerletebilme eğitimleri veriyoruz' diye konuştu.
'HOCALARIMIZ ÇOK İLGİLİ'
Çocukların ve ailelerin kurslardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nihat Kavşut, 'Bize böyle bir fırsat verdiği için hem çocuklarımız hem de aileler adına Konyaaltı Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Çok memnunuz, hocalarımız çok ilgili. Çocuğumun her sabah mutlaka antrenmana gitme isteği var. Feyyaz Hocayı çok seviyor. Hiçbir antrenmanı aksatmadan tüm antrenmanlara katılıyor. Cem Başkan kendisi bizzat sık sık buraya gelip çocukları ve aileleri motive ediyor. Bir gözünün burada olduğunu bize hissettiriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz' dedi.
Çocuğunu yüzme kursuna güvenle gönderdiğini ifade eden Canan Bazan ise, 'Kurstan ve hocalarımızdan çok memnunuz. Açıkçası bu kadar beklemiyorduk. Murat Hocamız ağlayan çocuklarımızı bile sakinleştirerek suya soktu. Çocuklar gayet mutlular. Belediye Başkanımız Cem Kotan'a bu kurs için ve diğer hizmetleri için çok teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı. (DHA)





