Özbek Astrofizikçi Prof. Dr. Babamurat Ahmedov, İslam Dünyası Bilimler Akademisi (IAS) üyeliğine seçildi.

Özbekistan Bilimler Akademisi Astronomi Enstitüsü Öğretim Üyesi, Dünya Bilimler Akademisi’nin (TWAS) asli üyesi Prof. Dr. Babamurat Ahmedov, astrofizik konusundaki başarılı çalışmaları dolayısıyla İslam Dünyası Bilimler Akademisi (IAS) üyeliğine seçildi. Prof. Dr. Babamurat Ahmedov, 1 Aralık’ta Ürdün başkenti Amman’da düzenlenen İslam Dünyası Bilimler Akademisi 22. Genel Kurul toplantısında Akademi’nin yeni üye olarak seçtiği bilim adamları arasına girmeyi başardı.

Özbekistan Bilimler Akademisi Astronomi Enstitüsü’nde Laboratuvar müdürü olarak da görev yapan Ahmedov, 2017’de “En çok aktif alan yazar”, 2018’de “Yılın Araştırmacısı” (Scopus) ödüllerini almıştı. Hindistan’ın Delhi Üniversitesi Onursal Profesörü ve İtalya’daki Abdus Salam Uluslararası Teorik Fizik Merkezi koordinatörü olan Babamurat Ahmedov, Uluslararası "Arabian Journal of Mathematics" ve “Ozbekiston fizikasi” dergilerinin editörlüğünü de yapıyor.

1986’da kurulan ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yan kuruluşu olan İslam Dünyası Bilimler Akademisi, İslam dünyasında bilim ve teknolojinin gelişmesi için bir çerçeve oluşturmaktadır.