Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından "Yiğit düştüğü yerden kalkar" diyerek işinin başına yeniden geçen ahşap oyma ustası Halil Maraşlıoğlu, Selçuklu döneminden günümüze uzanan ahşap sanatını yaşatmaya devam ediyor.

Kahramanmaraşlı ahşap oyma ustası Halil Maraşlıoğlu (58), 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremden kurtuldu. Babasının mesleğini devam ettirmeye çalışan Maraşlıoğlu, "Yiğit düştüğü yerden kalkar" diyerek yeniden işinin başına geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ahşap oyma sanatçısı Maraşlıoğlu, Selçuklu ve Osmanlı motiflerini ahşaba işliyor. Sandık, kapı, minber ve mihrap gibi ürünleri de ülkenin bir çok şehrine ulaştırıyor.

Türkiye’nin Kahramanmaraş için tek yürek olduğunu ifade eden Halil Maraşlıoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada,"Bizlerde yavaş yavaş toparlanıyoruz. Şuanda işimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Şuanda işimizin başındayız" dedi.

Kahramanmaraş’ın oyma el sanatıyla uzun yıllardır uğraştığını belirten Maraşlıoğlu, "Biz de el sanatlarıyla uzun yıllar uğraştık, halende şuan devam ediyoruz. Ahşap oyma sanatı, Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar geliyor. Genelde bu malzemelerle de biz Maraş sandığı, kürsü, minber gibi çalışmalarımız var. Şuanda kullandığımız keresteler ceviz, gürgen, kayın, meşe kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Babasından devraldığı mesleği sürdürdüğünü anlatan Maraşlıoğlu, "Babamız Abdullah Maraşlıoğlu. Biz babamızdan bu işi devir aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığı ahşap ustasıyım. Uzun yıllar yurt içinde ve yurt dışında ülkemizi temsil ettiğimiz için bize verilen bir kimlik" diye konuştu.