Malta resmi adıyla Malta Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da yer alan ada devletidir. 5 adet adadan oluşmaktadır. Bu adalar ülkesine giriş yapabilmek için vize almak zorunludur. Malta Cumhuriyeti  Schengen vize uygulamasında yer almaktadır. Malta Cumhuriyeti'ne Bordo pasaport sahibi olan kişiler Schengen vizesi alarak giriş yapabilirler. Bunun dışında Siyah pasaport (Diplomatik pasaport), Gri pasaport (Hizmet pasaportu) veya Yeşil (Hususi pasaport) pasaport sahip kişiler vize almadan 90 günü aşmamak kaydıyla seyahat edebilirler. Önceden alınmış Schengen vizesine sahipseniz, seyahat gün sayısı yeterli ise ve hala güncelliğini koruyorsa tekrar vize almanıza gerek duymadan Malta Cumhuriyeti'ne giriş yapabilirsiniz.

MALTA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Malta Schengen vizesi, turistik, ticari, eğitim, kültürel sebepler, çalışma ve aile ziyareti için alınabilir. Malta Cumhuriyeti'ne seyahat amacınıza ve kalacağınız süreye göre hazırlayacağınız belgeler de değişiklik göstermektedir. Marina vize başvuru merkezimizden hazırlamanız gereken belgelere nereden ve nasıl ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eksik olan evraklar yüzünden vize reddi gerçekleşebilmektedir. Bu durumu önlemek ve hızlı bir şekilde evraklarınızı hazırlamak için başvuru merkezimizden yardım alabilirsiniz.

ÇALIŞANLAR İÇİN GEREKLİ OLAN VİZE BELGELERİ

Malta Cumhuriyeti çalışma vizesi alabilmek için hazırlanması gereken evraklar vardır. Bunlar;

  • Pasaport: Çalışma vizesi için gerekli olan pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması gerekmektedir. 10 yılı geçmiş, hasar görmüş, yıpranmış veya yırtılmış olan pasaportlar kabul edilmemektedir. Ayrıca pasaportunuzun geçerlilik süresinin dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha geçerliliğini sürdürmesi zorunludur. Pasaportunuzun yanına vizenizin basılması için iki adet boş sayfa gerekmektedir.
  • Malta vize başvuru formu
  • Daha önce kullandığınız pasaportlarınız mevcut ise bu pasaportların fotokopileri istenmektedir.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf; Fotoğrafın son 6 ayda çekilmiş olması önemlidir. Ayrıca biyometrik fotoğrafta yüz hatlarınız belirgin olmak zorundadır.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • Malta Cumhuriyeti'ne ulaşım için kullanacağınız taşıt için rezervasyon bilgileri.
  • Malta Cumhuriyeti'nde konaklayacağınız adresin bilgileri. ( otelde kalacaksanız, otelin rezervasyon bilgileri)
  • Banka hesap hareketleri; Bankadan alacağınız belgeleri onaylayan yetkili kişinin imzası gereklidir. Ayrıca hesabınızdaki hareketlerin yüksek olması başvurunuzun sonucunu olumlu etkileyebilir.
  • Maaş bordrosu. (son üç ay)
  • Eğer üzerinize kayıtlı tapu veya araç ruhsatınız varsa bunların fotokopileri.
  • Şirketin imzaya yetkisi olan kişi tarafından kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi
  • SGK işe giriş belgesi ve SGK hizmet dökümü.
  • Ticaret ve sanayi odası kaydı.
  • Orijinal faaliyet belgesi (son 3 ay).
  • Vergi levhası kopyası (son dönemdeki).
  • İmza sirküleri kopyası (süresi geçmemiş olmalıdır).

 Öğrenciler için ise, taahhütte bulunan kişinin 1. derece dışında akrabası varsa bu kişi ile akrabalık derecesini gösteren nüfus kayıt örneği gerekmektedir.

MALTA VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Malta vizesi başvuru tarihinden yaklaşık 10 ila 15 iş günü arasında çıkmaktadır. Fakat alınacak olan vizenin türüne göre bu süre değişebilmektedir. Konsolosluğun yoğunluğu, ek evrak istenmesi gibi durumlarda sürenin uzamasına sebep olmaktadır.

MALTA VİZE BAŞVURU FORMU

Malta Cumhuriyeti için vize başvuru formunu online olarak almanız mümkün değildir. Malta Konsolosluğu vizeyi alacak kişiyi yakından tanımak ve seyahat amacını öğrenmek amacıyla Schengen vize başvuru formunu oluşturur. Bu belgede seyahat edecek kişinin imzası olmalıdır. Bu formda seyahat sırasında konaklayacağınız adres, seyahat tarihiniz, otel ve uçak rezervasyonunuza dair bilgileri belirtmek zorundasınız. Bu beyan ettiğiniz bilgilerin tutarlı olması vizeyi alabilmeniz için oldukça önemlidir.

MALTA VİZESİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ ADIMLAR

Malta vizesinin alınabilmesi için tamamlamanız gereken adımlar mevcuttur. Öncelikle vize başvurusu için belirli bir ücret ödemek zorundasınız. Başvuru için ödenecek ücret ülkede kalacağınız gün sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Malta vize işlemlerinizin yapılabilmesi için randevu alınması gereklidir. Marina vize başvuru merkezi olarak en uygun zamana göre randevunuzu almaktayız.

Malta Cumhuriyeti'ne vize alabilmek için hazırlamış olduğunuz evrakları ve biyometrik verilerinizin teslim edilmesi gerekmektedir. Malta vizesini alabilmek için seyahate çıkacak olan kişinin parmak izi vermesi zorunludur.

Vizenizin çıkması halinde daha önceden konsolosluğa vermiş olduğunuz pasaportunuz teslim alınır.

MALTA VİZESİ SADECE MALTA CUMHURİYETİ'NDE Mİ GEÇERLİDİR?

Malta vizesi Schengen vizesini kapsamaktadır. Bu sayede Schengen vizesinin geçerli olduğu tüm ülkeleri ziyaret edebilmeniz mümkündür. Schengen vizesi, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, İsveç, Letonya, Yunanistan, Slovenya, Slovakya, Portekiz, Polonya, Norveç, Malta, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan gibi ülkeleri kapsayarak güncel olan Schengen vizeniz ile bu ülkeleri yeni vizeye ihtiyaç duymadan ziyaret edebilirsiniz. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta vardır. Diğer ülkeleri ziyaret edecekseniz Malta üzerinden aldığınız vizeyi kullanabilmek için Malta'da diğer ülkelerden daha fazla kalmalısınız.

MALTA VİZE RANDEVUSU ALMA

Malta Cumhuriyeti'ne gidebilmek için vize almak zorundasınız. Vizeyi alabilmek için konsolosluktan vize randevusu almanız gerekmektedir. Vize randevusunu alabilmek için konsolosluğa bizzat gitmenize gerek yoktur. İnternet üzerinden veya telefonla arayarak randevu talep edebilirsiniz. Fakat randevu gerçekleştiğinde gerekli olan tüm evraklarınızı hazır bulundurmalı ve konsolosluğa teslim etmeniz gerekmektedir. Evraklarınızın eksiksiz olduğundan emin olun. Aksi takdirde seyahat nedeniniz geçerli kılınmayacak ve işlemleriniz şüpheli göründüğü için vizeyi almanız mümkün olmayacaktır. Randevu alacağınız zaman bizimle irtibata geçebilir ve eksik evrak sorunları yüzünden mağduriyet yaşamazsınız. Marina vize başvuru merkezi olarak sizin için tüm işlemlerinizi kolaylaştırmaktayız.

UZUN SÜRELİ MALTA VİZESİ ALMA

 Malta için uzun süreli vize almak konsolosluğun kararına bağlıdır. Fakat bazı evraklar ve işlemler ile uzun süreli vize alabilmek mümkündür.  Sürekli olarak Malta’ya ziyaret etmeniz gerekiyor ise bunu konsolosluğa belirtebileceğiniz evraklar sayesinde uzun süreli vize alabilirsiniz. Bu evraklar;

Malta’ya sık ziyarette bulunduğunuzu belgeleyen dilekçe,

30 bin Euro’luk Schengen ülkelerinde geçerli olan seyahat sigortası,

Türkiye’deki banka mevduat hesaplarını gösteren belgeler.

Bu evraklarla uğraşmamak ya da olası ret cevapları ile karşılaşmamak adına sizler de profesyonel bir şekilde danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Marina vize başvuru merkezi aracılığı ile alacağınız hizmetlerde sizler de işlemlerinizi çok daha hızlandırabilir, profesyonel olarak destek alabilirsiniz.

Marina Vize Başvuru Merkezi
Telefon: 0212 530 04 31
Mobil: 0541 963 17 14
Mail: [email protected]
Web: https://www.marinavize.com