Mandalinadaki Şeker Oranı

Başarılı bir insan olabilmenin ardında yatan nedenler arasında düzenli ve dengeli beslenme gelir. Hayatımızı şekillendirirken uzun ve kısa süreli olmak üzere planlar yaparız ve kariyerimizi en güzel şekilde sürdürebilmek isteriz. Hayatta başarılı olmuş ve tarihe damgasını vurmuş insanların ortak özellikleri göz önüne alındığında ise onların düzenli bir şekilde beslendikleri görülmüştür.

Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen birçok kişi internette mandalinadaki şeker oranı şeklinde bir arama yapabiliyor. Bu durum mandalinanın yetişmiş olduğu ortama bağlı olarak değişkenlik gösterse de mandalina ortalama yüzde 10 civarında bir şeker içeriyor. İçerisinde früktoz ve glikoz gibi şekerler barındırıyor. 

Düzenli Beslenmenin Önemi Nedir?

Hayatta yaşadığımız başarısızlıklar genellikle bizleri üzer. Hatta daha ciddi durumlarda psikolojik bunalımlara girmemize dahi neden olabilir. Örneğin üniversite sınavında başarısız olmuş bir genç kendisini değersiz hisseder. Bunun yanı sıra iş yerinde gerekli performansı gösteremeyen kişiler de terfi alamayarak olumsuz düşüncelere kapılırlar. 

Fakat tüm bunlar yaşanırken aslında hayatımızda nelerin değerli olduğunu bilmek gerekir. Önceliklerimizi doğru belirleyebilmek hayatta başarılı olabilmenin diğer anahtarlarından birisidir. Bu anlamda sağlığımız hayattaki en değerli varlığımızdır. Çünkü sağlıklı olmayan bir birey ne çalışabilir ne kendisine ne de çevresine faydalı olabilir. Sağlıklı bir birey olabilmek içinse düzenli beslenmek ve meyve tüketmek gerekir.

Editör: Arda KERSU