Meksika Fasulyeli

Bununla birlikte sağlıklı ve dengeli bir beslenme hepimiz için gereklidir. Çünkü uzun ve kaliteli bir yaşam sürebilmenin anahtarlarından birisi de beslenmedir. Bizlere sunulan meyve ve sebzeleri uygun mevsimlerde tüketerek sağlığımızı koruyabiliriz. Gelecekte bu sayede güzel bir yaşlılık geçirebiliriz. 

Mutfaklarda tükettiğimiz besinlerin arasında fasulye de yer alır. Meksika fasulyeli olarak da bilinen fasulye tarzı bizleri özellikle tok tutar. Aynı zamanda sahip olduğu yüksek değer ve vitamin değerleri sayesinde de sağlığımıza katkıda bulunur. 

Doğru Beslenmenin Anahtarları Nelerdir?

Doğru ve dengeli bir beslenme için fırsatı olanlar mutlaka bir diyetisyene başvurmalıdır. Bu konuda uzman olan kişiler onlardır. Fakat herkesin bildiği genel kültür bilgilerini burada yeniden tekrar etmekte de faydalar bulunuyor. Örneğin yüksek yağlı yiyeceklerden kaçınmak şarttır. Bununla birlikte doymuş veya hazır yağları tercih etmemeliyiz. 

Yiyeceklerimizi yaparken olabildiğince taze sebzeleri seçmeliyiz. Zamanında veya mevsiminde dalından toplanmış yiyecekler bizler için her zaman doğru seçenek olacaktır. 

Fasulye, bamya, pırasa, ıspanak gibi yiyecekler bizlere vitamin ve protein açısından büyük ölçüde yardımcı olurlar. Bu anlamda sağlıklı kalabilmek isteyen kişiler doğru et tüketiminin yanında sebze ve meyvelere de özen göstermelidir. Doğru bir şekilde beslenerek hem kilomuzu kontrol altında tutabilir hem de kalp sağlığımızı koruyabiliriz.

Editör: Arda KERSU