Mersin Barosu’ndan gelen bir basın bildirisi başlığından dolayı ilgimi çekti, okudum.
Aslında Mersin Barosu’ndan gelen basın bültenlerini hiç okumam. 
Meslek Birliklerinin ve Odaların genelde kendi mesleki konuları ile ve de Mersin’in kent sorunları ile ilgilenmeleri gerektiğini düşünürüm.
Halbuki bizim Baromuz tam bir iktidar karşıtı olarak, iktidarın her icraatına karşı çıkar.
Maalesef Baro Başkanı’nı ve yanında birde Tabip Odası Başkanı’nı hep hükümet karşıtı eleştirilerin protestoların ön safında görürsünüz.
Bunun karşıtı Lokantacılar Kebapçılar Odası Başkanı’nın da yalnızca iktidarı destekleyen eylemlerde olduğunu görürüz. Hep on beş yıldır bu odanın üyelerinin rakibi kebap, gazoz satan Büyükşehir tesislerine karşı ne yaptığını merak ederim.
Meslek Odaları her siyasi görüşten üyelerinin olduğunu düşünerek tarafsız kalmalıdırlar.
Baro Başkanı’nın “Baro Müzesi” açma gibi değerli icraatları var. Şimdi yeni etkinlikleri ”Baro’dan  Çocuklar İçin Kumbara” etkinliği gerçekten Baro’ya yakışan ve üzerine vazife diyebileceğimiz bir etkinlik. Mersin Barosu’nu bu tür katkı veren etkinliklerde görmek dileğiyle.
Etkinlik haberi aynen şu şekilde; 

***

BARO’DAN ÇOCUKLAR 
İÇİN KUMBARA

Mersin Barosu; ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet, kitap ve oyuncak yardımı sağlamak için ‘Kumbara’ açtı.

Mersin Barosu Başkanlığı Çocuk Hakları Komisyonu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘Kıyafet, Kitap ve Oyuncak Kumbarası’nın açılışını gerçekleştirdi. Mersin Adliye Sarayı içerisindeki Avukatlar Odası’nda yapılan açılışa; Baro Başkanı Alpay Antmen ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri ile avukatlar katıldı. Başkan Antmen, ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı yapmak amacıyla kumbarayı faaliyete geçirdiklerini belirterek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü kapsasında bir dizi etkinliğe imza attık. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde bir stant açarak, ihtiyacı olan ve bu ihtiyaçlarını birer küçük dilek mektubuyla baromuza ileten 45 çocuğumuz için hediyeler topladık. Bu hediyeleri de düzenlediğimiz etkinlik ile çocuklara ulaştırdık. Duyarlı halkımıza ve avukatlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 
Bugün de devamlı açık olacak bir kumbara açıyoruz. Adliye içerisindeki Avukatlar Odası’nda sürekli olarak açık olacak kumbara ile ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet, kitap ve oyuncak desteği vereceğiz. İnanıyoruz ki, dayanışma, birlikte çalışma ve özveriyle altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yok” diye konuştu. 

“7/24 GÖREVDEYİZ”

Mersin Barosu'nun kadın ve çocuk hakları ihlallerine karşı da her zaman görev başında olduğunu da belirten Başkan Alpay Antmen, “7/24 görev başındayız. Çocuk haklarımıza emek veren avukatlarımız sayesinde sürekli olarak çocuklarımızla irtibat halinde kalacağız. Hem onların hak ihlaline uğramalarını engelleyeceğiz hem de karınca kararınca yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde ihtiyaçlarını da bir şekilde karşılamaya çalışacağız. Baroda bir ışık yaktık. Bu tüm toplumumuza yayılır inşallah” dedi. 
Konuşmaların ardından Başkan Antmen ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlar topladıkları oyuncakları “Çocuk Kumbarası”na atarak, kumbaranın açılışını gerçekleştirdiler. 

***