Mersin’de ara ara tuhaf, değişik fikirler, farklı öneriler ortaya atan hatta bazı gariplikleri gerçekleştiren kişi ve kuruluşlar vardır. 
Çoğu zaman ilk bakışta ilginç, yapılabilir, yararlı ve sempatik bulabiliriz ama sonradan düşündüğümüzde ve zaman içerisinde bir ilerleme ve yapılabilirlik görmediğimizde o zaman biraz da aptal yerine konulduğumuzu düşünür ve de üzülürüz.
Ara ara bu garip fikir, düşünce, öneri ve vaatleri ortaya koyup ibretle hatırlamalı ve yargılamalıyız.
O zaman Mersin tarihinde son 10 yıldaki  garipliklere bir göz atalım.
· Nazım Hikmet’in “Beni Anadolu’da bir çınar ağacının altına gömün” sözünden yola çıkıp Nazım Hikmet’in Mezarını Mersin’e getirmeye uğraşan 68 liler derneği.
· MTSO nun İş – T projesi ile turizme eleman yetiştirme projesi Yani olmayan turizme eleman yetiştirme projesi. Bununla ilgili MTSO nun davetlisi olarak Mersin’e gelen İngiliz yetkili de ‘’Mersin Londra ile yarışabilir” diyor. 
· Rotary Kulüp tarafından “29 Kasım Dünya İnsanlık Günü”  ilan edilmesi. Noterden tasdik ettiriyorlar ve Form’da bir törenle açıklıyorlar. O gün insanlık adına bir şey yapmak gerekiyormuş.
· Türk Hava Kurumu’nun küçük uçaklar için havaalanı projesi.
          İş adamları Mersin’e özel uçakları ile gelebilecekler.
· Toroslar Belediyesi’nin Avrupa’dan turist çekecek Dissneyland benzeri Torosland Projesi
 
· Japonya’da ki deprem ve tsunami felaketi sonrası Japonya’ya yardım toplayıp, geçmiş olsun ziyareti yapmayı planlayan MESİAD.
· Yine bu felaket esnasında Mersin Japonsuz Japon dostluk derneğinin Belediye katkısı ile Japonya’dan felaketzede çocukları Mersin’e getirip burada Japonya’daki felaketin filmini seyrettirmesi.
· MTSO nun ikinci konutları turizme kazandırma projesi. Yıllarca tüm Avrupa’ya tanıtım gezileri yapılıyor. Sonuç bir tek ikinci konut turizme kazandırılamıyor. 
Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Günümüzde de bunların hala sürmekte olduğunu maalesef görüyoruz. 
Sahili dolgu alanları ile yok edilen, denizle arası kapatılan şirin sahil kenti Mersin’de, denizden yararlanmayı unutup, dereleri öne çıkarmayı, kayak merkezleri yapmayı düşünen anlayışları ve son günlerde garip projeler ortaya atanları da anlamak mümkün değil. Bunlarda gelecekte gariplikler listesine eklenecek.  
Tüm bunları Mersin tarihinde unutmamalıyız. Gelecekte kent adına yapılan garip önerilerde, gerçekçi olmayan vaatlerde ve gerçekleştirilen anlamsız etkinliklerde daha dikkatli olmalı, yargılamalı, eleştirmeli ve de en önemlisi aptal yerine konulmamalıyız.