Dünkü yazımda Mersin İdman Yurdu’nun süper lige çıkması için bir maç kaldığını ve tüm kentin takıma destek olması gerektiğini, bunun için de başta Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, Mersin Ekonomi Platformu olmak üzere tüm Belediyelere, STK lara ve Kurumlara destek için çağrıda bulunmuştum.

 

***

 

Sn. Kocamaz da bugün yaptığı basın açıklamasında Mersin’de iş yapan firmaları ve iş adamlarını MİY.’na destek vermeye davet ederek:

“Kapımıza kadar gelen Süper Lige, ancak taraftarların desteği ile ulaşılabileceğiz. Ayrıca kentimizdeki sivil toplum örgütlerini, büyük mağazaları ve alış-veriş merkezlerini de, takımımıza maddi destek vermeye davet ediyorum. Bu maç sonunda takımımıza destek veren ve katkı sağlayan bütün kurumlar isim isim kamuoyuna açıklanacaktır. Aynı şekilde, bu kentte kazanmalarına rağmen, takımımıza maddi anlamda destek olmayan ve ilgi göstermeyenleri de Mersin kamuoyu yakından tanıma fırsatı bulacaktır” dedi.

Sn Kocamaz, bugünkü Meclis Toplantısında da aynı konuyu gündeme taşıdı ve Mersin İdman Yurdu’nda yaşanan maddi sıkıntının da had safhada olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

 "Sayın Valimizle toplantı yaptık. 1. toplantımız Orduspor maçından önceydi. Futbolcuların yaklaşık 2.8 milyon TL alacağı olduğu söyleniyordu. Bunun yüzde 40’ı maç öncesi oyunculara ödendi. Geriye kalan  %60 lık alacağın ödenmesi için herkesi göreve davet ettik. Valilik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ortak bir çalışma yapmasını istedik; ancak Ticaret ve Sanayi Odası henüz bu olayın içerisine girmedi. Ama bu işin şakası yok. Süper Lig kapıya kadar gelmiş. Kaçırılırsa da bunun vebalinden kimse kurtulamaz. Bu nedenle herkesi Mersin İdman Yurdu’na sahip çıkmaya davet ediyorum.  Pazar günü yapılacak olan final maçında birlikte olmaya çağırıyorum.”

***

Şimdi durum bütün açıklığıyla ortada: Dünkü yazımda da belirttiğim üzere, takıma destek konusunda başı çekmesi ve öncülük yapması gereken Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan maça saatler kala ses yok!

 Bugüne kadar adeta bir mahalle baskısı şeklinde tepeden başlayan “takımı desteklememe” konusu,  ümit veren yeni döneme rağmen   hâlâ sürüyor.

 

Sn. Kocamaz, taraftarların maça taşınması için Belediye otobüslerini bile seferber ederek  elinden geleni yapıyor; doğrudan bir yükümlülüğü olmasa da maddi krizin aşılması için çırpınıyor ve  konuyu her düzeyde gündemde tutmaya çalışıyor.

 

Takımımız süper lige çıkarsa kimin katkı verdiği, tersi durumda ise    kimlerin kayıtsız kaldığı ve  kusurlu olacağı artık olanca netliğiyle gözler önünde. Şu son yirmi dört saatte bile bir ağır vebalden sakınabilme konusunda Sn. Kocamaz’ın çabaları örnek alınarak maç öncesi bir şeyler yapılabilir.

Özellikle de “ Mersin Lobisi “ olarak çalıştığını sık sık duyursa da, buna ilişkin ciddi bir çabasına tanık olamadığımız “ Mersin Ekonomi Platformu “ için bu zorlu günler bir fırsat değil midir ?

Bu güçlü oluşum daha hangi dar boğazda Mersin’in ve Mersinlinin yanında olacaktır?

Bir kentin sosyal tarihinde böylesi ciddi ve önemli bir sınav kaç kere yaşanır ki !

Öyleyse bu nasıl bir kayıtsızlıktır ?  

 

Mersin ve Mersinliler, iyisiyle kötüsüyle, bu günlerde yaşananları hiç  unutmayacaktır.