Türkiye Erkekler Basketbol Federasyon Kupası'nda çeyrek final oynayan temsilcimiz MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi, rakibi Semt77 Yalovaspor'u 84-79 mağlup ederek yarı finale çıkmayı başardı.

Ankara Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya MSK takımı, Mersin'de yaşanan terör saldırısı nedeniyle siyah formayla çıktı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan karşılaşmanın ilk periyodu, başa baş bir mücadele şeklinde geçti.

İlk periyodu karşılıklı isabetli atışlar sonucu 22-25’lik skorla mağlup kapayan MSK ekibi, ikinci periyotta farkın açılmasına müsaade etmedi ve soyunma odasına 42-48’lik skorla, 6 sayı farkla mağlup girdi.

İkinci yarının ilk çeyreğinde her iki takım da fazla sayı üretemezken, takımlar son periyoda 58-63'lük skorla girdi. MSK Basketbol ekibi, son periyotta inisiyatifi eline alırken, maçtan 84 -79 galip ayrılarak yarı finale çıkan taraf oldu.

Bu galibiyetle büyük sevinç yaşayan Carettalar’da maçın öne çıkan ismi Ormanspor'dan bu sene kadroya dahil edilen Berkay Genç oldu. Berkay maçı 13 ribaunt 18 sayı ile tamamlayarak, galibiyette önemli rol oynadı. Eray Akyüz ve Barberry ise 15'er sayı ile skora büyük katkı sağladı.

Semt77 Yalovaspor'u mağlup ederek yarı finale yükselen temsilcimiz, 28 Eylül Çarşamba günü (bugün), kupanın iddialı ekiplerinden TED Koleji ile finale çıkma mücadelesi verecek. Maç saat 15:00'te Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda oynanacak.