Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Başkan Vahap Seçer’in başlattığı güvenli ve konforlu ulaşım seferberliği kapsamında, cadde ve bulvarlar üzerinde bozuk zemin söküm ve sıcak asfalt serim faaliyetlerine devam ediyor.

 

Büyükşehir ekipleri, doğal güzelliği ile cazibe merkezi olan ve her yıl yurt içi ve dışından binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Tarsus Şelalesi’ne ulaşımı sağlayan Şelale Bulvarını tamamen yeniledi.

 

900 metrelik bölümde çalışma yürütüldü

 

Çağlayan Mahallesi sınırlarında yer alan Şelale Bulvarı’nda bozuk zemin, freze makinası kullanılarak Büyükşehir ekiplerince kazındı. Ulaşımda aksama yaşanmaması için bulvar üzerinde kademeli şekilde çalışma yapan Büyükşehir ekipleri, caddenin yaklaşık 900 metrelik kısmını freze makinası vasıtasıyla kazıyıp, ardından PMT serimi, binder ve aşınma kat asfalt serim çalışmasını uyguladı.

 

Mimar Sinan Bulvarı’nda da çalışma gerçekleştirildi

 

Tarsus merkez Kemalpaşa Mahallesi ile Tozkoparan Mahallesi’nin sınırını oluşturan ve kent merkezinden eski Ankara yoluna bağlantıyı sağlayan Mimar Sinan Bulvarı’nın bir bölümünde de, Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve bakım ekipleri tarafından çalışma gerçekleştirildi.

 

Tarsus Mimar Sinan Bulvarı üzerinde altyapı kazıları nedeniyle oldukça bozulan 550 metre uzunluğundaki bölüm, yine freze makinasıyla Büyükşehir ekipleri tarafından kazınarak, ardından sıcak asfaltla yeniden kaplandı. Bulvar üzerinde ayrıca 350 metre kısmi kaplama ile iyileştirme işlemi uygulandı.

 

“Çok işlek bir yol”

 

Çağlayan Mahallesi Muhtarı Mehmet Faruk Yorgun, Şelale Caddesi’nde yapılan yenileme çalışmasından memnun olduklarını belirterek, “Emeği geçen herkese, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve çalışan tüm ekibe çok teşekkür ederim. Gerçekten yolumuz çok güzel yapıldı. Zaten işlek bir yol. Tarihi eserimiz şelaleye bağlayan, Ankara yolu üzerinden şehir içerine geçen işlek bir caddemiz burası. Bunun yapılması çok iyi oldu” dedi.