bu tesisler 1 yıl geçmesine rağmen yeterince kullanıldı mı, halkın tanıtımına sunuldu mu, ulusal ve uluslararası müsabakalar yapıldı mı.

Akdeniz Oyunları yapılalı tam bir yıl oldu, bir yılı da geçiyor.
Türkiye bir mucizeyi gerçekleştirerek çok kısa bir zamanda hem tesisleri tamamladı hem de Akdeniz Oyunları’nın başarı bir şekilde yapılması sağlandı.
Başarılar çabuk unutulur. Fakat ben bu büyük başarıda birçok kişinin emeği olsa da Mersin’de en büyük katkısı olan 3 kişiyi bir kez daha takdirle anmak istiyorum.

Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu,
Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Koç.
Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz………………….

Mersin 100 yılda kazanamayacağı spor tesislerini Akdeniz Oyunları ile kazandı. Şu anda Türkiye’nin en modern ve kapsamlı spor tesislerine sahip illerinin en başında geliyor.

Peki bu tesisler 1 yıl geçmesine rağmen yeterince kullanıldı mı, halkın tanıtımına sunuldu mu, ulusal ve uluslararası müsabakalar yapıldı mı.

Maalesef hayır. 

Kentimiz bütün spor dallarında tüm Türkiye’ye sporcu yetiştirebilecek bir konuma ve tesis zenginliğine sahipken bu fırsattan yeterince yararlanılamadı.
Belki de bir takım müsabakalar yapılmışsa da yeterli olduğunu ve yeteri kadar duyurulduğunu sanmıyorum.

İl Müdürü İbrahim Koç Akdeniz Oyunları’nda ki başarısından dolayı İstanbul İl Müdürlüğü’ne atandı.
Bir süre sonra Mersin’e atanan yeni İl Müdürü de Mersin’i tanıyamadan merkezde ki görevine döndü.
Uzun süredir Mersin’de ki personelle yönetilmeye çalışılan İl Müdürlüğü en başarısız dönemini geçiriyor. Akdeniz Oyunları döneminde ki yoğun çalışmaya rağmen yeterli eğitim, deneyim ve beceri elde edemeyen İl Müdürlüğü personeli maalesef bu tesis zenginliğini yeterli ölçüde değerlendiremedi ve bu durumu yönetemedi.

Mutlaka bir an önce, gecikmeden Mersin’e bu tesisleri yönetmeyi ve değerlendirmeyi sağlayabilecek, yeterli kapasitede bir yöneticinin atanması bu kentin spor hayatının geleceği için hayati bir önem taşımaktadır.

Kentimizin geleceği için de önemli olan kimlik sorununda en öncelikli olmaya yakın kimliklerin başında “Spor Kenti” olabilmesi de yetersiz yöneticiler tarafından gecikmemeli.    

Harun Arslan